Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: DM-final i kväll

I kväll spelas årets DM-final för distriktets damlag. De två finalisterna Örebro SK och KIF Örebro har båda tagit sig till matchen utan några egentliga problem. Ungefär som det brukar vara.

Kvllens match avgörs på Kilsbergsvallen i Garphyttan. Den lite ovanliga spelplatsen bestämdes av ÖLFF efter det att de två lagen inte kunde enas om en lämplig plats att göra upp om DM-titeln. ÖSK (som sommartid är ett gräslag) ville givetvis att matchen spelas på GPP IP, medan KIF Örebro absolut ville att den skulle avgöras på Behrn Arenas nylagda plast. Förbundet fick bestämma och det blev på Kilsbergsvallens gräs som matchen kommer att spelas. Så det blev väl trots allt ÖSK som fick ut mest av den tvisten.

De här DM-finalerna brukar kunna bli rätt enahanda historier – skillnaden i spelstyrka mellan allsvenska KIF Örebro och div 1-laget ÖSK/ÖSK Söder är oftast alltför stor. Förra året vann KIF-laget med hela 11-1. Så stora siffror kommer det inte att bli ikväll. Allsvenskarna generalrepeterade nämligen i en träningsmatch mot Djurgården igår och luftade då givetvis sina bästa spelare. I kväll kommer de därför att ställa upp med ett lag som huvudsakligen består av spelare från flicktrupperna F17 och F19 kompletterade med några spelare från A-truppen.

ÖSK kommer med största sannolikhet att ställa upp med sitt bästa lag. För dem fungerar matchen som generalrepetition inför serieomstarten mot Trollhättans på lördag. (GPP IP kl 14:00). Ingen av klubbarna har lagt ut någon matchtrupp än. Vi får nog vänta till kl. 18:00 innan trupperna publiceras av klubbarna och hos ÖLFF. För ÖSKs del är jag spänd så om vi kommer att få se några återvändare efter skadeproblem eller kanske till och med något nyförvärv.

En sak är klar. Det kommer att vara mycket prestige i den här matchen. Dels för att den nog blir jämnare än vad DM-finalerna brukar vara, men även för att det finns en hel del spelare i de båda lagen som tidigare representerat den andra klubben. Sådant brukar höja tempen en del.

Matchen sänds av NA till sina prenumeranter och Plus-kunder med start kl. 18:50.

NA: Därför spelas heta DM-finalen i Garphyttan
NA: NA direktsänder det rafflande rivalmötet i finalen
KIF Örebro: DM-final mot ÖSK

enligt NA: DM-finalerna under de senaste 1 åren.
2012: ÖSK Söder–Kif Örebro 0–7.
2013: ÖSK Söder–Kif Örebro 1–9.
2014: Rynninge–Kif Örebro 3–6.
2015: Rynninge–Kif Örebro 1–3.
2016: Kif Örebro–ÖSK Söder 6–3.
2017: ÖSK Söder–Kif Örebro 3–0.
2018: ÖSK Söder–Kif Örebro 2–5.
2019: IFK Hallsberg–Kif Örebro 3–9.
2020: IFK Hallsberg–Kif Örebro 1–3.
2021: Kif Örebro–ÖSK 11–1.


Laguppställning.
Rebecka Ayranci Dahlberg
– – – – – – – – – –
Caroline Zandén (k), Eila Wennerholm, Alicia Wood
– – – – – – – – – –
Agnes Andersson, Olivia Stråle
– – – – – – – – – –
Emelie Alfredsson, Ellen Björk (F17), Isabelle Fredriksson, Emilia Andersson
– – – – – – – – – –
Sara Sandberg

Ersättare: Stina Mannfolk (mv), Rebecka Blomgren (F17, Matilda Wennberg, Cornelia Karlsson, Lisa Aronsson, Antonia Jalkinger och Sofia Ivarsson (F17)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.