Akademin: Första förlusten för PA19

ÖSK fick igår vidkännas den första förlusten i P19 Superettan. Toppkonkurrenten Västerås SK kunde på sin hemmaplan tack vare ett mål på övertid krympa avståndet i toppen av tabellen.

ÖSK hamnade i underläge med 0-2 i inledningen av den andra halvleken efter ett relativt tidigt ledningsmål för hemmalaget. ÖSK kunde sedan både reducera och kvittera strax före timmen.

På övertid kunde sedan VSK säkra sin seger medan som ÖSK tyckte att de borde ha fått en straff i matchens slutskede.

Det blev en hel del varningar på ÖSK-spelarna, så jag antar att de tidvis var rätt så hårt pressade av hemmalaget.

Surt, men ÖSK leder fortfarande serien med en matchvinst och har dessutom med en överlägsen målskillnad.
Tränarkommentar.
Vi möter ett för dagen väldigt starkt VSK. I första lyckades vi inte få tag på VSKs rotationer i speluppbyggnaden. Dels dåligt individuellt försvarsspel, men också dåliga instruktioner från mig. I andra kommer vi ut bättre i presspelet samt har bättre positioner i anfallsspelet som genererar en mer kontrollerad speluppbyggnad. Väldigt surt att släppa in ett sent mål