Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gothia Cup – Elit turneringarna

I samarbete med Gothia cup arrangeras elitturneringar i pojkklasserna P15 och P17. ÖSK akademin resp. ÖSK Ungdom deltar med lag i båda turneringarna.

P17: Gothia Puma Trophy 17 – 23 juli.
I turneringen deltar 12 svenska lag och 12 utländska. ÖSK spelar i grupp 2 tillsammans med BK Häcken, Sogndal Fotball (Norge) och TikiTaka International FC (Nigeria).

Jag har vissa förhoppningar om att ÖSK skall kunna göra en bra turnering. I P17 Allsvenskan är ÖSK förvisso ”bara” ett mittenlag. Men åldersgruppen har fyra spelare (Keyrouz, Swartling, Ali Hindi och Hadad) som är mer eller mindre givna startspelare i PA 19. Dessutom är det tänkbart/möjligt att även Malïk Mokédé deltar.

Unicoach: Gothia Puma Trophy

Tävlingsform
Lagen delas in i grupper om fyra lag, två svenska och två utländska. Alla möter alla i gruppen. De två främst placerade lagen i varje grupp går till A-slutspel, övriga lag spelar B-slutspel. De fyra bästa gruppsegrarna går direkt till kvartsfinal, övriga gruppettor och samtliga grupptvåor spelar åttondelsfinal. I B-slutspelet går de fyra bästa grupptreorna till kvartsfinal, övriga grupptreor och samtliga gruppfyror går till åttondelsfinal. Åttondelsfinal och kvartsfinal spelas på samma dag.


P15: SEF Trophy 17 – 23 juli.
I turneringen deltar 32 svenska lag. ÖSK spelar i grupp G tillsammans med Falkenbergs FF, Hammarby och Kalmar FF.

Jag har ingen egentlig uppfattning om hur pass bra ÖSK Ungdoms lag står sig i konkurrens med Sveriges bästa P15-lag. Årets kull är bra och vann ju i helgen Örebrocupens P15-klass, så helt hopplösa är de väl inte.

Unicoach: Här är grupperna i årets SEF Trophy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.