Akademin P17: Lindhé Rehn glänste i storseger

ÖSK P17 hade inga större besvär med att besegra dagens gäster från Karlstad i ligacupens näst sista grundspelsomgång. Visserligen stod det bara 1-0 efter 45 minuter, men det var hemmalaget som helt dominerade spelmässigt även om utbytet framför mål var i klenaste laget

I andra halvlek lossnade det dock och innan allt var klart hade ÖSKarna gjort fyra till. Närmast en reducering var Karlstad med ett skott i kryssribban efter ca. 80 minuters spel.

Segerorganisatör för ÖSK var i första hand lagkaptenen John Lindhé Rehn som började med att slå in en frispark snett utifrån (hårt eftermarken vid bortre). I andra halvlek fick han efterknappa timmen (då Sörling kom in) byta från sin högerbacksplats till en anfallsposition högre upp i planen. Något som passade honom bra då han kunde utnyttja sin speed och intensitet för offensiven. Resultatet av framflyttningen blev ytterligare ett mål samt en målgivande passning.

Matchfakta
12. 1-0 John Lindhé Rehn (frisparksmål)
52. 2-0 Rionaldo Guzman Shojadoost (straff)
62. Varning Karlstad: Jesper Mörtsell
62. Missad straff: Mohamed Dana
74. 3-0 John Lindhé Rehn
77. Varning Karlstad: Darko Abdullah
85. 4-0 Leon Yesil (John Lindhé Rehn)
89. 5-0 Lowe Astvald (hörna Adam Al Hamad Eriksson)

Laguppställning.
Melker Birgersson
John Lindhé Rehn (k), Noel Stenlund, Arvid Cervin, Lowe Astvald
Lukas Bäckman, Elias Wennerlund Aslaksen (ht), William Fredriksson (69)
Adam Al Hamad Eriksson, Erman Hrastovina (57), Mohamad Dana

Ersättare: Antonio Caro González (mv), Rionaldo Guzman Shojadoost (ht), Mio Sörling (57), Leon Yesil (69) och Hasan Dana.

ÖSK har inför den sista omgången kopplat greppet, men behöver minst ett oavgjort resultat för att gå vidare till kvartsfinalen.