Myresjöhus Cup. ÖSK vidare till semifinal

Det gick som det rent logiskt borde göra då ÖSK reste till Nora för att möta Nora BK i en match i årets DM-turnering. Vinstsiffrorna blev hela 8-3 efter ett typiskt matchförlopp för den här typen av matcher.

Hemmalaget tog sina bonusstraffar innan första halvlek startade och slog in alla tre. Bra gjort – det är inte alla som lyckas med det. Det unga div 4-laget höll sedan emot bra under den första halvleken och släppte bara in två mål.

Fortsatt ledning inför andra halvlek med andra ord. Men när ÖSK så småningom fått in kvitteringsbollen försvann ork och motivation och ÖSK kunde runda av matchen med ytterligare några mål.

ÖSK kom till spel med endast en spelare som jag skulle vilja kalla etablerad startspelare i A-laget. Varför Matilda Wennberg spelade kan man i och för sig fråga sig. A-laget har ju match redan på torsdag och då borde väl A-lagskaptenen få en möjlighet att ladda upp utan störande matchspel och måljäkt.

I semifinalen kommer ÖSK att få möta segraren i matchen mellan Garphyttans IF och IFK Hallsberg. Så det lär väl bli seriekonkurrenterna från Hallsberg som blir semifinalmotståndare. En motståndare som ÖSK Söder haft påtagligt svårt mot i DM.

ÖSK: Vinst mot Nora BK och vidare i Myresjöhus Cup
Nora BK: Referat: Nora BK Dam – Örebro SK

00. 1-0 Hilda Törling (bonusstraff)
00. 2-0 Frida Jardler (bonusstraff)
00. 3-0 Jolin Rolandsson (bonusstraff)
26. 3-1 Filippa Sätterström-Johansson
30. 3-2 Michaela Törnqvist
68. 3-3 Anna Meijer