Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Coronavår: Lättnader för ungdomsfotbollen

Den 28 april bestämde sig regeringen (eller om det nu var Folkhälsomyndigheten) för att åter tillåta ungdomsfotboll i begränsad omfattning för ungdomar upp till och med 19 år. De nya reglerna innebar bland annat en möjlighet för ungdomarna att spela en match per vecka och att inga längre resor skulle ske i samband med dessa (tränings)matcher.

Två dagar senare meddelade dock Smittskyddsenheten i Region Örebro län att det – på grund av den omfattande smittspridningen i regionen – var för tidigt att införa dessa lättnader.

Sedan dess har väl smittspridningen minskat något även om den fortfarande är rätt omfattande. Region Örebro län har nu dock meddelat, att man ansluter till regler som gällde från och med slutet av april. Från och med den 17 maj blir det därför möjligt för ungdomar att i begränsad omfattning spela träningsmatcher igen.

De här matcherna kommer definitivt ha karaktären av träningsmatcher. För att begränsa risken för smittspridning kommer till exempel publik inte att tillåtas. ÖLFF skriver på sin webbplats att de inte kommer att publicera tabeller under vårsäsongen i serier 13-19 år så varje match är en enskild match och varje lag har rätten att ställa in en match.

ÖLFF: Region Örebro Län öppnar upp för ungdomsmatcher fr.o.m. den 17 maj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.