Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Oklart med tränarna

ÖSK skall börja tränar i veckan som kommer (på onsdag för att vara exakt) och klubben har ännu inte klart med vilka som skall träna laget.

I december trodde man, att allt skulle vara klart före jul, men så snabbt gick det inte. Förmodligen har klubben räknat med/hoppats på en kandidat som man sedan inte lyckades komma i mål med (Cifuentes?).

Så det fick väl bli ett omtag varför man befinner sig i nuvarande ovissa situation.

NA har i två artiklar de senaste dagarna belyst situationen.

I Portugal väntar Vitor Gazimba på besked om vilken hans roll i den kommande organisationen skulle kunna bli. Och i Örebro träffar ÖSK Andreas Brännström (enligt tidningen) för att diskutera ett anställningsvatal.

Axel Kjälls roll i den framtida sportsliga organisationen är fortsatt oklar. Axel Kjäll vill inte säga, att han kommer att vara huvudansvarig tränare under den kommande säsongen. Samtidigt betonar han sin flexibilitet och förmåga att fylla olika roller. Detta göra att man får intrycket att ÖSK i första hand söker någon med en huvudtränarprofil.

Jag tror, att situationen ser ut ungefär så här.

  • Om ÖSK rekryterar någon med en huvudtränarprofil- och ansvar, så är Gazimba inte intresserad av att fortsätta med ÖSK.
  • Om ÖSK inte får fram denna person under de närmsta dagarna, så kallas Gazimba tillbaka och får dessutom under det kommande året utökade befogenheter.

    I båda scenarierna kommer ÖSK dessutom att ta in en person som fyller funktionen som assisterande med uppgifter som är underordnade den nye huvudtränaren.

    Lite märkligt är det på sätt och vis, att ÖSK inte kommit till skott med en förlängning för de lite mer perifera uppgifterna som fys- och målvaktstränare. Det borde man ha kunnat göra utan att ha fastlagt hur den nya organisationen skall se. Men Cifuentes verkar ha haft egna medarbetare i sitt team som han väl ville få med sig till sin nya klubb. Något som kan ha gjort att ÖSK inte kunde komma till skott med Högberg och Bohlin så länge som spanjoren var huvudkandidat till det nya jobbet.

    Nu verkar Kjäll i och för sig rätt hoppfull att dessa frågetecken skall vara uträtade inom en snar framtid. Jag tror att vi kommer i mål med någon eller några under de närmaste dagarna, säger Kjäll till tidningen. Så positivt brukar klubbens manager inte uttrycka sig innan allt är så gott som klart.


    Beträffande den tillkommande assisterande tränaren är det möjligen så att ÖSK redan har en kandidat i åtanke. När Carola Söberg lämnade huvudansvaret för Akademins P17-lag uttryckte sig både ÖSK och hon som om hennes engagemang i föreningen inte var avslutat.

    Då skrev man:
    ÖSK: Klubben tittar på möjligheter att hitta en annan roll åt Carola framåt.

    Söberg: Nu ser jag fram emot nya utmaningar och hoppas att vi kan hitta lösningar där jag får möjlighet att arbeta med utvecklingen av ÖSK på ett annat plan.


    NA: Vitor Gazimba i intervju om osäkra ÖSK-framtiden, förhandlingarna och alternativen.
    NA: Axel Kjäll om förändrade rollen, Brännströms framtid och ÖSK-förhandlingarna.
    ÖSK: Carola Söberg lämnar tränarrollen i ÖSK Fotboll

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.