Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P15/05: SEF Trophy avslutas i förtid

Efter det att Folkhälsomyndigheten kommit med nya allmänna råd för bland annat Region Östergötland har Svensk Elitfotboll beslutat att avbryta sin turnering SEF Trophy P15 i förtid. Kvällens matcher samt de som var planerade för i morgon (som är en fredag) kommer alltså inte att kunna spelas.

SEF skriver.

SEF Trophy avbryts på grund av nya restriktioner
29 OKT 2020 17:31

På grund av nya och skärpta rekommendationer har Svensk Elitfotboll (SEF) valt att avbryta pågående SEF Trophy i Norrköping.

Under torsdagen presenterade Folkhälsomyndigheten skärpta allmänna råd för Stockholm, Västra Götaland och Östergötland. Med det som bakgrund väljer Svensk Elitfotboll att ställa in finalspelet av SEF Trophy.

– Det är ett tråkigt beslut för oss som arrangörer att ta men vi följer myndigheternas och SvFF:s direktiv. Det är ett ansvar vi måste ta, säger Svante Samuelsson, Sportchef på Svensk Elitfotboll.

Turneringen var framme vid placeringsmatcher, bronsmatch och final. Dessa kommer nu inte att spelas.

Innan de nya restriktionerna trädde i kraft hann ÖSK i alla fall med att spela sin placeringsmatch mot Kalmar FF. Eftersom de två lagen möttes i grundserien i en målrik match som slutade 3-3 var det en på sätt och vis känd motståndare för ÖSK (och för Kalmar FF).

Detta kanske var anledningen till att båda lagen lyckades knipa till ordentligt i sitt försvarsspel. Det blev bara ett mål och det gjordes av ÖSK, som alltså vann matchen.

Under eftermiddagen var det sedan meningen att ÖSK skulle fortsätta placeringsmatchandet med en ny motståndare i form av Eskilstunalaget Triangelns IK. Men den matchen verkar ha hamnat på fel sida avstängningsbeslutet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.