P19: Delad poäng då Djurgården besökte Behrn Arena

För andra gången den här hösten spelade ÖSKs och Djurgårdens P19-lag oavgjort 2-2 på Behrn Arena. Så slutade den första matchen i den grundserie som Djurgården så småningom vann. Och så slutade även den andra efter det att ÖSK tappat en 2-0 leding i andra halvlek.

Det var på det hela taget en rätt jämn match med ett visst försteg för hemmalaget under den första halvleken, medan Djurgården i en jämnare andra halvlek kanske lite tursamt kunde kvittera.

Spelmässigt var ÖSKs första halvlek en av de allra bästa jag sett ett svartvitt P19-lag prestera. Ett spelskickligt och väloljat mittfält dikterade matchens tempo och ett aggressivt presspel resulterade i både målen. Det första fixade Noel Milleskog på egen hand. Han plockade bollen av siste försvarare och fick några meters lucka och därmed tid att placera sitt skott. Någon (som jag tror var Anton Ingves) snappade upp bollen i förspelet till det andra. Passning till skottvillige Dino Salcinovic som från distans fick en riktigt bra träff med ett skott som hittade i mål i närheten av det bortre krysset.

Andra halvlek blev som sagt något jämnare med ett gästande lag som successivt ökade trycket mot ett hemmalag som väl kroknade en del. Poängräddare för Djurgården blev Kofi Fosuhene Asare som gjorde båda målen. Det första målet var en lyftning från nästan halva halva som seglade över Gustav Leijon. Det andra ett skott på retur efter det att Leijon gjort en svettig parad på ett hårt 45-graders skott.

Asare gjorde för övrigt även de två målen i grundseriematchen, så han gillar uppenbarligen att komma till Behrn Arena.

Sett till hur matchen utvecklade sig var väl ett oavgjort resultat inte direkt orättvist, även om det nog var ÖSK som borde ha varit mest besvikna efter matchen.

Bra idag var väl hela laget. Som vanligt såg mittförsvaret med Niclas Bergmark och Olle Brorsson solitt ut. Den centrala mittfältstrion hade ett bra grepp under större delen av matchen. Noel Milleskog som vanligt svår för motståndarna att hantera.

Matchens domare Niclas Karlsson från Borlänge (!) tillät rätt hårt spel, vilket gjorde att spelet flöt på bra, trots att det tidvis var rätt tuffa tag på planen.

På bänken hos Djurgården satt ÖSK-bekantingen Joel Riddez. Oklart om han tagit steget från Djurgårdens P17 till P19 eller om det bara var en tillfällighet att han coachade det äldre laget på sin gamla hemmaplan.

Eftersom Solnaderbyt mellan AIK och Vasalund också slutade oavgjort (men 3-3) är slutspelet fortfarande väldigt öppet. Vem som helst kan fortfarande vinna och därmed ta en plats i SM-finalen.

23. 1-0 Noel Milleskog