ÖSK Söder Dam: Oväntad förlust mot IK Tun

Förväntningarna på den fjärde raka segern kom på skam då ÖSK (Söders) damer besökte IK Tun i Enstaberga (i Nyköpings utmarker). Serietabellen indikerade tydligt vilket lag som borde betraktas som favoriter innan matchen drogs igång. Men det är ju inte alltid som det går som man tror och serietabellen visar vem som kommer att vinna.

Hemmalaget fick en kalasstart med mål redan efter några minuter. Söders forcering och kvitteringsförsök under den första halvleken resulterade endast i ett mål som blev bortdömt av oklar anledning samt ett antal träffar i målramen.

Så halvtidsvilan fick tas i underläge. När sedan Tun inledde andra halvlek precis som de börjat den första – med ett tidigt mål så var den dagen mer eller mindre förstörd för Söders damer.

fotbollslasse: Pannben och disciplin fixade Tun-seger (Trevlig matchrapport och massvis med matchbilder).

Matchfakta.
03. 1-0 Ebba Engdahl
33. Varning Michaela Törnquist
45. Spelarbyte: Caroline Zandén (ut), Elin Sjösten (in)
49. 2-0 Ebba Engdahl (nick)
59. Spelarbyte: Anna Sandberg (ut), Ebba Lundkvist (in)
75. Spelarbyte: Olivia Puhls (ut), Antonia Jalkinger (in)
75. Spelarbyte: Michaela Törnquist (ut), Mathilda Olaisson (in)
85. Spelarbyte Tun: Lovisa Ederström (ut), Lovisa Lindvall (in)
88. Spelarbyte Tun: Ebba Engdahl (ut), Elin Edberg (in)
90+1. Spelarbyte Tun: Amanda Ceder (ut), Katja Andersson (in)
90+2. 3-0 Lovisa Lindvall

Ersättare: Elin Sjösten (45), Ebba Lundkvist (59), Mathilda Olaisson (75) och Antonia Jalkinger (75).

Återstående matcher.

2020-08-29 14:00 Div 1 Södra Svealand, dam 2020 Örebro SK Söder – Stureby FF
September
2020-09-05 13:00 Div 1 Södra Svealand, dam 2020 Stuvsta IF – Örebro SK Söder
2020-09-09 19:00 Svenska Cupen 2020/21 omg. 1-3 Örebro SK Söder – IFK Norrköping FK
2020-09-12 14:00 Div 1 Södra Svealand, dam 2020 Örebro SK Söder – Boo FF
2020-09-19 13:00 Div 1 Södra Svealand, dam 2020 IFK Norrköping FK – Örebro SK Söder
2020-09-26 14:00 Div 1 Södra Svealand, dam 2020 Örebro SK Söder – Lindö FF