Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Stolt till Östersunds FK

En dröm som gått i uppfyllelse. Malcolm Stolt har till slut fått en plats i Östersunds A-lagstrupp.


Östersunds FK meddelade igår, att de skrivit ett kontrakt som sträcker sig till år 2022 (oklart om det är till eller till och med) med ÖSKs tidigare akademispelare Malcolm Stolt.

Malcolm var på gränsen att ”få” ett kontrakt med ÖSK efter en provträningssejour i december, men ÖSK valde då att inte utvidga sin redan då något för stora trupp. Spelaren, med släktband i Jämtland, prövade i stället sin lycka i Östersunds FK. Hos dem gick det bra , men inte tillräckligt bra för att det skulle bli kontrakt direkt. Istället träffades en överenskommelse med div 2-klubben IFK Östersund om att han skulle spela med dem, men fortsätta att träna med ÖFK.

Nu har man så att säga vänt på kuttingen. Stolt har kontraktet med ÖFK, men kommer inom ramen för ett talangutvecklingsavtal även att kunna spela för IFK Östersund.

Med tanke på de snabba klubbytena kan man väl anta, att ÖFK och Stolt valde denna väg för att reducera det utbildningsbidrag som faller ut vid det första proffskontraktet. Ersättningen vid en övergång till en div 2-klubb är ju avsevärt lägre än vid en övergång från en allsvensk klubb till en annan.

ÖFKs ekonomiska situation är så pass ansträngd att det väl tveksamt om klubben kommer att kunna överleva fram till år 2022. Men förhoppningsvis kommer Malcolm tills dess att ha hunnit sätta ett tillräckligt stort avtryck för att kunna fortsätta sin fotbollskarriär någon annanstans.

ÖFK: Östersunds FK skriver kontrakt med Malcolm Stolt (text och video).
NA: ÖSK ratade talangen – skriver kontrakt med allsvenska konkurrenten
Fotbollz: Forwarden Malcolm Stolt tar steget upp till ÖFK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.