Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ny klubb klar för Stolt

Malcolm Stolt – den tidigare akademispelaren i ÖSK- har äntligen fått/gjort klart med en ny klubb. Malle, som han kallas, hade stora förhoppningar om att få ta steget från P19 till ÖSKs juniorer till A-truppen och han tränade även regelbundet med ÖSK i december.

I år valde ÖSK dock att inte lyfta upp några före detta juniorer till sin redan lite väl stora A-trupp. I stället sökte han sig till Östersund, där han hade släkt, med förhoppningen om att kunna ta en plats i ÖFK. Han kom så pass långt att han regelbundet fick träna med ÖFK:s A-trupp och dessutom spela några eller i alla fall någon av försäsongens träningsmatcher. Men längre än så gick det inte att komma – möjligen beroende på Östersundsklubbens extremt utsatta ekonomiska situation.

Nu har Malle dock gjort klart med en ny klubb. Det blev en klubb i Östersund men inte ÖFK utan stadens andra-klubb IFK Östersund. Med dem har han skrivit ett avtal på ett år som dessutom innehåller en option på en ettårig förlängning. Vem som har optionsrättigheterna är oklart och hur den kan utnyttjas har ju en stor betydelse för om den är av något värde för spelaren.

Trots den nya klubbtillhörigheten klipps inte ”tränings”banden med den allsvenska klubben. Meningen verkar vara att han skall träna med både ÖFK och med sin nya klubb IFK. Matcher kommer han dock bara att spela med div 2- klubben.

Man kan ju fundera på om det här är en optimal lösning för en ambitiös yngre fotbollsspelare. Vill man till ÖFK kanske det är det eftersom han kan fortsätta att träna med klubben. Men att spela på div 2-nivå i en förmodligen rätt svag norrlandsserie med ambitionen att kvalificera sig för allsvenskt spel verkar inte optimalt. Minst div 1 och helst Superettan är säkert en bättre miljö för att senare kunna ta steget till den högsta svenska serienivån.

NA: Förre ÖSK-junioren klar för division 2-laget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.