Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Myresjöhus Cup: Söders lag vidare

ÖSK Söder Damer och herrar har båda tagit sig vidare till utslagsdelen av årets senior-DM.

Enligt Folkhälsomyndigheternas rekommendationer skall cuper inte spelas, men det inte finns någon motsvarande rekommendation vad det gäller träningsmatcher. Jag uppfattar det som att de cuper som FH referar till är ungdomscuper med många deltagande lag och engagerade föräldrar. Matcherna i Myresjöhus Cup skiljer sig inte så värst mycket – om ens alls – från vanliga träningsmatcher. Det skulle väl vara bonusstraffarna då.

ÖLFF redovisar för tillfället inte DM-matcherna på sin webbplats. Förmodligen rensades de bort när man inte riktigt visste om de skulle kunna spelas eller ej. Men nu har man bestämt sig för att spela dem, men med en möjlighet för de lag som inte vill eller kan att lämna w-o utan att riskera någon bestraffning.

För Söders herrar återstod en hemmamatch mot GSBK. Den finns alltså inte redovisad hos ÖLFF, men i SvFF:s app Min Fotboll finns den faktiskt rapporterad med en 3-0 seger för Söder. Vilket väl bör innebära att laget från Guldsmedshyttan och Stråssa valde att bespara sig resan till Örebro. De hade ju hur som helt ingen möjlighet att gå vidare i cupen.

Spelade gjorde däremot Söders damer (när de väl fixat fram en domare). De mötte div 4-laget IF Eker och tog sig igenom matchen utan några egentliga bekymmer. Eker gjorde nog en efter sina förutsättningar bra match och låg bara under med 4-0 i halvtid. Sedan hade de möjligheten att nästan komma ikapp tack vare sina tre bonusstraffar. Men efter det att Söders målvakt Lisa Davidsson tagit två av de tre försvann nog allt eventuellt hopp för dem. Raset kom sedan inte före den den sista kvarten då Söder gick från 6-1 till 13-1.

ÖSK Söder Dam: Bättre sent än aldrig

Matchfakta (källa: Söders twitterfeed och Min Fotboll).
ÖSK Söder: Matchstart uppskjuten pga att domare inte dök upp, men vi har nog löst det
13. 1-0 Isabelle Fredriksson
30. 2-0 Cornelia Karlsson
36. 3-0 Anna Sandberg
40. 4-0 Agnes Andersson
ht. ÖSK Söder: Paus och ledning med 4-0. Massor med missade lägen.
ht. 4-1 Bonusstraff
ht. 4-1 Bonusstraff räddad
ht. 4-1 Bonusstraff räddad
ht. ÖSK Söder: Lisa D kniper 2 av 3 straffar och ställningen är 4-1 till ÖSK när andra halvlek startar
63. 5-1 Lisa Aronsson
68. 6-1 Caroline Zandén
79. 7-1 Lisa Aronsson
80. 8-1 Agnes Andersson
81. 9-1 Anna Sandberg
86. 10-1 Olivia Puhls
89. 11-1 Anna Sandberg
90. 12-1 Moa Arlebo
90+. 13-1 Moa Arlebo

Laguppställning.


Avbytare (Min Fotboll): Emma Pettersson, Moa Arlebo, Lisa Aronsson, Anna Meijer, Ebba Cabander, Caroline Zandén och Stina Mannfolk (mv).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.