Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Somi till AFC Eskilstuna

Gabriel Somi, en spelare som ÖSK till och ifrån verkar ha varit intresserad av, har gjort klart med en ny klubb. Det blir AFC Eskilstuna som får honom i sin spelartrupp under det här året. ÖSKs intresse verkar väl av allt att döma främst ha berott på att Somi är från Örebro och har IFK Kumla som moderklubb. Med honom i laget skulle den lokala profilen kunna stärkas.

Somi fick lov att lämna MLS-klubben New England Revolution i somras och har sedan dess gått klubb- och kontraktslös. Något större intresse för honom verkar det inte ha funnits från svenskt håll. Annars hade han väl inte valt AFC Eskilstuna som sin nya svenska klubbadress. Jo, det finns i och för sig en anledning till att det blev AFC. Somi och AFCs nya tränare Özkan Melkemichel känner varandra efter några gemensamma år (2012-2013) i Syrianska FC.

Somi deltog i en testmatch för ÖSK år 2011 och provtränade med klubben år 2014, då hans första kontrakt med Syrianska FC gått ut. Men något kontrakt blev det aldrig så jag antar att ÖSKs intresse inte var så hett.

Efter Syrianska representerade Somi Östersund under åren 2016 och 2017. Han lyckades dock aldrig etablera sig på allvar i klubben, som då var riktigt bra och tränades av Graham Potter. Tolv matcher från start indikerar väl att han sågs som ett alternativ från bänken då förstaalternativet inte var tillgängligt.

NA: Kumlasonen återvänder till Sverige – klar för superettan-klubb (En rubrik som helt lever upp till målsättningen att inte avslöja något i onödan i rubriksättningen. Vill man veta vad det handlar om måste man klicka).
AFC Eskilstuna: Gabriel Somi klar för AFC Eskilstuna


Spelarstatistik från fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.