Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

RFL Slutspel – fördel Örebro Futsal

Örebro Futsal Clubs damlag spelade idag sin första match i futsaldamernas slutspel. På bortaplan mötte man i den första kvartsfinalen IFK Göteborg som besegrades med 4-3. Laget har alltså skaffat sig ett bra utgångsläge inför returen i Idrottshuset nästa vecka.

Går det bra även i den återstående kvartsfinalen blir det semifinal för laget. Även denna spelas i form av ett dubbelmöte med speldagarna 22/23 februari resp. 29 februari/1 mars. Finalen avgörs sedan i ett enkelmöte den 15 mars.

Laget som var i Göteborg bestod till nio tolftedelar av spelare från ÖSK Söder. Kul att se dem ta ett första steg mot vad som i förlängningen skulle kunna bli en SM-finalen även om vägen dit fortfarande är väldigt lång.

För ÖSK Söders del är det både positivt och förmodligen negativt med futsalframgångarna. Kul för tjejerna men besvärligt när laget samtidigt jobbar med förberedelserna inför utomhussäsongen. Den första div 1-matchen spelas för ÖSK Söders del redan den 13 april – alltså en knapp månad efter en eventuell SM-final.

NA: Örebro FC i förarsätet inför returen i SM-kvartsfinal

Matchfakta.
06. 1-0 Frida Lundblad
08. 1-1 Silvia Erkisi
18. Varning IFK Åsa Hansson
21. 1-2 Silvia Erkisi
22. 1-3 Moa Arlebo
24. 1-4 Rebecca Vilén
29. 2-4 Amalia Arvidsson
30. Varning Agnes Andersson
36. 3-4 Amalia Arvidsson

Matchtrupp: Ulrika Harryson (mv), Vendela Högqvist (mv), Agnes Andersson, Anna Meijer, Hannah Uhlán, Silvia Erkisi (k), Rebecca Vilén, Moa Arlebo, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Caroline Zandén och Emma Tivemo.

Alla utespelarna sånär som på Rebecca Wilén tillhör ÖSK Söder Dam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.