Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Försäsong 2020: Tro, hopp och en lårskada

NA har idag skrivit en del om Martin Brobergs skadeproblem. Förhoppningen har varit att skadan skulle läkas under vinteruppehållet och att han skulle kunna gå i träning igen då försäsongen drog igång. Så har det dock inte alls gått. Spelaren har fortfarande skadekänningar.

Av NA:s artikel att döma står ÖSK tämligen handfallna om vad man skall göra för att komma till rätta med hans problem. Ett tag verkar man ha varit inne på att operera, men det medicinska teamet med Peter Brolin, Ulf Gustafsson och Ulf Nordström verkar vara av åsikten att den här typen av skada inte kan åtgärdas genom en operation.

En operation skulle dessutom ha den nackdelen att rehabiliteringen efter denna skulle ta hela våren i anspråk. Istället hoppas man nu att man genom en gradvis ökning av belastningen skall kunna få honom i spelbart skick.

När jag läser NA:s artikel får jag intrycket att man hos ÖSK inte riktigt vet vad skadekänningarna beror på eller hur man skall komma tillrätta med dem. Förhoppningen – med väldigt mycket hopp inlagt – är att skadan så att säga skall försvinna av sig själv.

På frågan om dessa skadeproblem påverkar ÖSKs arbete under vinterfönstret svarar Kjäll.
– Inte ännu. Det är klart att om du frågar mig om en månad igen så kan det påverka, beroende på hur vi står just då. Jag både tror och hoppas fortfarande att Martin kommer att vara spelklar till tävlingssäsongen. Om det blir något annat där vi vet att det blir en längre konvalescens så kanske jag måste tänka annorlunda.

NA: Här är ÖSK:s plan för att få Broberg frisk – Kjäll utesluter operation

Planen är sammanfattningsvis: Vänta och se (om det blivit bättre).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.