Akademin: P17 och P19 spelade träningsmatcher

Båda de två äldre akademilagen har spelat träningsmatcher under helgen (som snart är slut).

P17.
P17 mötte igår J-Södra i en jämn och inte speciellt välspelad match. Om något av lagen skulle vinna var det nog gästerna och de gjorde de också. Efter ett rätt slumpartat mål i slutet av matchen. ÖSK lät i princip helat truppen spela en halvlek och jag har en känsla av att man i första hand försökte få så jämna lag som möjlig under första resp. andra halvlek. En del spelare som borde ha varit med saknades. Men jag tycker ändå att man borde ha kunnat prestera bättre. Laget fick aldrig något riktigt ”flyt” i sitt spel.

Matchtrupp: Mahmoud Madadi, Elias Adamsson Elving, Gabriel Rasimovic, William Kuyumcu, Adi Fisic, Amin Gorgol, Adam Burman, Emanuel Hannason, Elton Vallberg, Filip Lundqvist, Christian Kaya, Jesper Pettersson, David Kanto, Viggo Svedin, David Widstrand, Alexander Lindgren och Emil Blomberg (mv).

P19.
Det äldsta akademilaget hade bjudit in Brommapojkarna till en generalrepetition inför ligacupens start nästa vecka. En tuff motståndare med lag som alltid brukar tillhöra eliten i svensk ungdomsfotboll.

Hemmalaget har alltså all anledning att kända sig nöjda med resultatet 1-1 efter det att BP kvitterat ÖSKs ledning med bara några minuter kvar på matchklockan. Hela andra halvlek dominerades av BP som jagade kvittering. ÖSK hade tagit ledningen efter en dryg halvtimme. Anton Ingves sprang då igenom BPs försvarslinje på egen hand och satte bollen i mål med ett ribbskott ur en inte alltför generös vinkel.

Bra insatser över lag i dagens match. Vill man plussa lite extra för några kan man göra det för båda målvakterna, för de två centrala mittfältarna samt för Dino Salcinovic som opererade mellan mittfält och ensamanfallare.

Jag tyckte att ÖSK gjorde en bra match med ett lag som såg mer solitt ut än det som representerade ÖSK i P19 förra året. Detta behövs också eftersom årets seriespel kommer att avgöra serieindelningen för nästa år, då de två P19-serien kommer att slås ihop till en ”riktig” P19-allsvenska. Bara den halvan av lagen från Norra och Södra kommer att kvala in till den högsta serien. Något som ÖSK väl nästan ”måste” göra om man på ett trovärdigt sätt vill kunna fullfölja klubbens strategi att få fram fler egna talanger (som så småningom kan säljas).

Laguppställning (4-4-1-1 gissar jag det var).
Samet Burgaj (46)
Ryad Mouvlier (81), Olle Brorsson, Gabriel Kaplan, Oscar Windahl
Alexander Falkenström, Joel Andersson Segerlind, Anton Ingves (k), Viktor Hallin (62)