Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020: Bjarkason reste hem

NA skriver idag, att ÖSKs provspelare Bjarki Steinn Bjarkason reste hem redan på söndagen. Inget märkligt med det, antar jag. Det var väl då han hade biljetten bokad. Han kommer av allt att döma, att ha ett samtal med Axel Kjäll någon gång under veckan som kommer för att diskutera det som eventuellt finns att diskutera.

Av vad islänningen visade upp i träningsmatchen borde han väl kunna vara av intresse för ÖSK. Men nu var motståndet rätt klent och förmodligen inte tillräckligt starkt för att man skall kunna dra några alltför långtgående slutsatser om hans faktiska spelstyrka. Får han ut lika mycket av sitt spel mot allsvenskt motstånd, typ.

Bortsett från hans kvaliteter gäller det givetvis för ÖSK att se hur han passar in i det pusslande som årets truppbygge innebär. Var det den här positionen som ÖSK var ute för att förstärka? Förmodligen inte – en anfallare som komplettering till Björndahl står nog högre på prioriteringslistan. Kan man ändå få plats med Bjarkason i truppen? Måste man i så fall saka någon annan? Det är saker som ÖSK måste ha klarhet i innan man kan gå vidare med ett eventuellt bud.

Men mest av allt vill man nog utvärdera honom mot starkare motstånd. Mitt tips blir därför, att han får komma med på lägret till Marbella för ytterligare utvärdering innan man bestämmer sig hur man vill göra.

Rent spontant känns det väl som om han skulle kunna ta över efter Jake Larsson om ÖSK skulle lyckas få denne såld.

NA: Provspelaren om succédebuten, skadan och planen framåt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.