Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

AIF-cupen 2020

I morgon (som fortfarande är en lördag då jag skriver det, men idag då du läser detta) avgörs året AIF-cup i Gamla Idrottshuset. Lite av futsalsäsongens höjdpunkt med 20 deltagande lag uppdelade på fem grupper. Turneringen ligger utanför SvFF:s domvärjo, vilket gör att deltagande spelare kan välja att representera andra lag än de som de tillhör under seriespelet.

ÖSK Söder herrar har haft turen att lottas in i en av eftermiddagsgrupperna och behöver därför inte ställa in sig på ett tidigt lördagsuppvaknande för att vara klara till match vid åtta-taget på morgonen. I stället har de fått följande matchtider att bevaka:
15.40 ÖSK Söder – Sturehov
17.40 ÖSK Söder – Lillån
19.40 Rynninge – ÖSK Söder
21.00 Adolfsberg – ÖSK Söder

En tuff grupp och Söder skall nog vara glada över alla poäng som de kan knåpa ihop under turneringens gång. De två bästa lagen går vidare till utslagsdelen av turneringen. Dit kommer inte Söder den här gången.

Bäst resultat av Söders motståndare i DM förra helgen hade faktiskt Lillån som tog sig ända till semifinalen. Sturehov besegrades i kvartsfinalen. Adolfsberg gick inte till slutspelet och skulle kunna vara ett lag som är sårbart om Söders bollar studsar rätt.

Rynninge deltog inte i årets DM-spel och kan ställa upp med i princip ”vad som helst”. Kan visa sig vara jättebra eller inte alls bra beroende på vilket lag de kan ställa upp med. Spelar Oskar Johansson till exempel. Han var en väldigt duktig futsalspelare då han fortfarande tillhörde Karlslund.

Gruppindelningar.
Grupp A (förmiddag).
BK Forward, FC Assyriska, Glanshammar, Marieberg, IFK Örebro.

Grupp B (förmiddag).
Latorp, Karlslund, FK Örebro, Sköllersta, Real Örebro/Kilsmo.

Grupp C (eftermiddag/kväll).
Örebro Syrianska, FK Bosna, Frövi, IFK Kuml, IF Eker.

Grupp D (eftermiddag/kväll).
Rynninge, Adolfsberg, ÖSK Söder, Sturehov, Lillån.

AIF-cupen heter som den gör på grund av att den startades av Arbetarnas Idrottsförening. Detta skedde 1982. År 2000 tog Adolfsbergs IK över arrangörskapet efter det att AIF lagt ned sin verksamhet.

NA kommer för sina Pluskunder att sända samtliga matcher i turneringen. Om det är bra eller dåligt för arrangörerna från Adolfsberg är oklart. AIF-cupen brukar ju vara ett publikt sett väldigt populärt evenemang med en stor publik från tidig morgon till framåt midnatt. Om många av dessa stannar hemma och nöjer sig med att se på NA:s webb-sändning kommer det väl att innebära ett inkomsttapp. Fast NA betalar väl en del för sändningsrättigheterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.