Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvenskan 2020: Discovery lättar på förlåten

Discovery Networks har som bekant köpt sändningsrättigheterna till Allsvenskan och Superettan från och med i år och fram till och med år 2025.

Idag meddelar de hur deras prissättning kommer att se ut.

  • Ett årsabonnemang kommer att kosta 299 kronor i månaden, vilket innebär en avsevärd prissänkning jämfört med C More som tog 449 kronor i månaden senast jag betalade något till dem (vilket var i oktober).
  • Ett månadsabonnemang med obunden uppsägningsrätt kommer att kosta 349 kronor i månaden.

    Discovery Networks: Discovery tar över de exklusiva rättigheterna för Allsvenskan och Superettan

    Årsabonnemanget kostar alltså totalt 3.588 kronor. För de åtta enkelmånaderna då allsvenskan spelas blir motsvarande kostnad bara 2.792 kronor. Alltså betydligt lägre. Varför man då skall välja ett helårsabonnemang är inte helt klart. Discoverys vinterprogram är ju inte så mycket att hurra för.

    Discovery erbjuder dessutom inledningsvis två stycken rabatterade månader till ett pris av 175 kronor per månad för att man bland annat skall kunna se de försäsongsmatcher kanalen kommer att sända. Knappast intressant ur ett ÖSK-perspektiv, eftersom ÖSK lär spela de flesta av sin försäsongsmatcher på hemmaplan. Deras rättigheter omfattar även några engelska cupmatcher samt en massa (ointressant) tennis.

    Sändningsrättigheterna till Svenska Cupen ligger även fortsättningsvis hos C More.

    Discoverys erbjudande.

    Discovery sänker alltså priset för huvudabonnemanget med en tredjedel samtidigt som de kommer att betala mer än dubbelt så mycket till Svensk Elitfotboll (SEF). Vi får väl se hur länge detta håller innan priserna måste höjas.

    Svenska Dagbladet skrev i mars 2018 i samband med att det nya avtalet blev klart följande om de ersättningar som TV-kanalerna betal-ar/-at.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.