Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Förlust i sista futsal-matchen

Det blev förlust om än en ytterst knapp sådan, då ÖSK Söders damer avslutade årets innesäsong i det seriespel som ger förutsättningarna inför DM-slutspelet som spelas på nyåret.

Dagens match mot Garphyttan förlorades med 1-0 efter en riktigt stark insats av Garphyttans målvakt, enligt Jonas Ask på Twitter. Förmodligen i kombination med en något svagare insats av ÖSKs anfallare, dristar jag mig att anta.

Årets seriespel är nu avslutat efter en ytterst jämn serie med tre lag på åtta poäng och två på sju. Det vara bara Sturehov som sladdade.

Matchfakta.
24. 1-0 Sofia Holmkvist

Matchtrupp: Lisa Davidsson (mv), Ebba Lundkvist, Stina Hedborg, Emma Pettersson, Johanna Fridlund, Pailin Kristensson, Lova Händel, Anna Sandberg och Sabina Håkansson (k).

Futsalsäsongen går som sagt nu vidare med DM-slutspelet. Förbundet skriver om detta.
8 lag går till DM-slutspel.
Sköllersta IF och Örebro FC är direktkvalificerade till DM-slutspelet då de spelar de regionala serierna.
Kvartsfinaler spelas i Gamla Idrottshuset söndagen den 5 januari. Semifinaler samt final spelas måndagen den 6 januari i Gamla Idrottshuset.
Lottningen till slutspelet blir klart senast den 23 december.

Om jag tänkt rätt (ingen garanti dock för det) kommer lagen att rankas och lottas på följande sätt inför kvartsfinalerna.

1 Örebro FC får möta Mariebergs IK
2 Sköllersta IF får möta IK Sturehov
3 Rynninge IK får möta ÖSK Söder
4 Garphyttans IF får möta ÖSK Futsal
5 ÖSK Futsal får möta
6 ÖSK Söder får möta
7 IK Sturehov får möta
8 Mariebergs IK får möta

Detta om man gör som man brukar göra. Men det är ju inte säkert. Speciellt inte som seriesegrarna i div 2 (Mariebergs IK) kommer med ett väldigt namnkunnigt lag med fd. KIF Örebro-spelare. I deras laguppställningar hittar man namn som Talonen, Hammarström, Näver, Åbom och Ståhlberg för att nämna några av de mer bekanta. Förmodligen DM:s näst starkaste lag och det vore väl trist om de får möta det förmodligen bästa redan i kvarten.

Söder får om man ”lottar” på sedvanligt sätt möta Rynninge IK. Det kan nog också bli en intressant match. Det finns kanske lite mer rivalitet där än vad det gör i de övriga matcherna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *