Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖLFF: Flicklaget till slutspel i Cup Kommunal

ÖLFF:s F16-lag som kvalificerade sig för slutspelet i Cup Kommunal. (Fotot från ÖLFF:s webbplats)

I medieskuggan hos Svenska Fotbollförbundet har Örebrodistriktets lag i klassen F16 klarat av att ta sig till slutspelet i Cup Kommunal. I den avgörande kvalmatchen som spelades i helgen på Behrn Arena besegrades Småland med 2-0. Ett bra resultat (tror jag) med tanke på att Småland är ett betydligt större distrikt än vad ÖLFF är.

Matchfakta.
77. 1-0 Cornelia Karlsson
83. 2-0 Cornelia Karlsson

De 11 som startade: Alice Hultman (mv), Stina Hedborg, Ebba Cabander, Josefine Eklund, Sara Johansson, Zelda Stadsdahl, Ida Hammarland, Lisa Aronsson, Cornelia Karlsson, Emilia Pelgander och Anna Sandberg
På bänken satt: Stina Mannfolk (mv), Linnea Adolfsson, Astrid Engström, Alexandra Amin och Idamaja Isaksson.


ÖLFF har skrivit följande om matchen.

Örebro till slutspel
På lördagen spelade Örebro F03 mot Smålands FF på Behrn Arena. På spel stod en plats till slutspelet i januari. Matchen stod länge 0-0 men till slut lyckades Örebro spräcka målnollan både en och två gånger. Matchen slutade 2-0. Ett rättvist resultat. Nu önskar vi tjejerna lycka till i slutspelet.

Bloggen skriver om detta eftersom spelarna från ÖSK Ungdom är något av en ryggrad i den aktuella flicktruppen. Uttagna spelare från ÖSK till matchen var: Lisa Aronsson, Ebba Cabander, Astrid Engström, Stina Hedborg, Cornelia Karlsson, Idamaja Isaksson och Anna Sandberg. Dessutom: En av målvakterna i truppen var Stina Mannfolk från Nora BK som av allt att döma numera kan räknas in som en medlem i ÖSK-familjen.

I slutspelet som kommer att avgöras under januari månad deltar de åtta gruppsegrarna (samt de fyra kvalsegrande grupptvåorna av vilka alltså ÖLFF är ett). Jag tror inte att slutspelsgrupperna är ”lottade” än, men följande spelplatser och -datum gäller.

Medelpad – 11-13 januari 2019
Småland (2 grupper) – 18-20 januari 2019
Stockholm – 25-27 januari 2019

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.