Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2019/20: ÖSK testar ung islänning

NA skrev häromdagen, att ÖSK kommer att ha en ung islänning på provspel i början av nästa år (som är år nr 2020). Det handlar om Bjarki Steinn Bjarkason (född år 2000), som utökar sin nordiska provspelsturné med att besöka Örebro. Tidigare i år har han hunnit med att besöka den norska nivå 2-klubben Start från Kristiansand samt IFK Norrköping (2 gånger).

För Norrköping spelade han i klubbens U21-lag i finalmatchen mellan norr och söderserierna. Matchen mot Trelleborgs FF vanns av Norrköping med 2-1 och Bjarkason var en av målgörarna.

Bjarkason spelade 20 av 22 matcher för sitt lag Akranes i den högsta isländska ligan. Men hans speltid var bara 38 minuter per match, så han var knappast en given startspelare hos dem. Av allt att döma är han en vänsterkantsspelare och bidrog med 3 mål till sitt lag under den gångna säsongen.

Oklart varför det inte blev någonting med IFK Norrköping för honom och varför ÖSK tycker att han är intressant. Det kan ju röra sig om en spelare som man gärna kollar lite närmare utan att ha något direkt hål att täta i truppsammansättningen.

NA: Avgjorde finalen för IFK Norrköping – nu ska isländska talangen provspela i ÖSK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.