Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Försäsong 2020: ÖSK till Spanien på träningslägret

NA:s Fredrik Carlsson skrev igår, att det blir till Spanien som ÖSK styr kosan då det drar ihop sig till vinterträningsläger. Inte för att det nuförtiden egentligen behövs några träningsläger. Men med bra konstgräsplaner går det nuförtiden oftast lika bra att träna i Sverige som utomlands. Fast det är ju trevligare, varmare och bättre gräs längre söderut.

Nu tror jag i och för sig inte att de här träningslägren egentligen har så mycket med träning att göra. Det handlar nog lika mycket om inte mer om lag- och gruppbygge.

Allt är väl inte riktigt klart än med planeringen, men det mesta tyder på att årets läger arrangeras under en vecka i Marbella i södra Spanien. Avresa blir det i så fall den 31 januari och lägret kommer att pågå en vecka.
Vi har inte signat ett avtal fullt ut. Men just nu är Spanien huvudspåret men detaljerna är inte klara. Vi har jobbat framförallt med Spanien och Portugal. Det är de spåren som har varit hetast men vi har tittat över spår som USA och Italien men vi har landat in i att det här var det bästa, säger Axel Kjäll.

Det är viktigt för Kjäll, att träningsmatcherna inte kommer att spelas mot svenska lag utan att motståndet blir internationellt. Enligt tidningen kommer det att vara gott om norska och ryska lag i Marbella under den aktuella perioden, så det är väl troligt att motståndarekan komma från någon av dessa nationer.

Jag tycker rent generellt, att ÖSK brukar misslyckas med att få fram vettiga motståndare vid vinterträningslägren. Det har vid några tillfällen varit lag som varit betydligt bättre än ÖSK. Eller så har det varit lag som kommer ”långt bortifrån” och knappast tillfört så mycket rent tränings- och erfarenhetsmässigt, även om det givetvis varit intressant att spela matcherna. Men träningslägret borde främst av allt syfta till att bli bättre på att besegra allsvenska motståndare. Vilket man knappast blir om man till exempel träningsmatchar mot Pakhtakor Tashkent.

Nu har jag en känsla av, att det i många fall inte är ÖSK som skakar fram motståndare till de här matcherna. I stället så är det nog så, att man ofta köper ett helt paket som innebär att det ligger på arrangörens lott att få fram lämpliga motståndare. Vilket förklarar att det ibland blir så att träningsmotståndet ser lite underligt ut.

NA: ÖSK väljer bort Dubai – hit reser laget på träningsläger istället

ÖSKs försäsongsplanering.

Veckodag Datum Tid Hemmalag   Bortalag Matchtyp
Lördag 2020-01-18 Örebro SK FC Linköping City Träningsm.
Fredag 2020-01-24 Örebro SK IK Sirius Träningsm.
Fredag 2020-01-31 avresa Träningsläger i Marbella  
Fredag 2020-02-07 hemresa Träningsläger i Marbella  
Lördag 2020-02-15 Örebro SK Degerfors IF Träningsm.
Lördag 2020-02-22 14:30 Oskarshamn Örebro SK Sv. Cupen
Lördag 2020-02-29 16:30 Örebro SK IK Brage Sv. Cupen
Söndag 2020-03-08 16:30 IF Elfsborg Örebro SK Sv. Cupen
Lördag 2020-03-28 Örebro SK IFK Mariehamn Träningsm.
Söndag 2020-04-05 Allsvenskan inleds Allsvenskan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.