Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Distriktscuperna: Förlust och oavgjort men chansen finns kvar

Örebrodistriktets sextonåringar har idag varit i Eskilstuna för de första matcherna i årets distriktcuper. Flickorna fick stryk efter ett mål i den 88:e minuten, medan pojkarna spelade oavgjort 1-1 mot normalt väldigt starka Östergötland.

För flickorna gäller det nu att vinna matchen i morgon mot Södermanland – då är de vidare till den kvalomgång som ger fortsatt spel i turneringen. För killarna finns möjligheten att direktkvalificera sig för fortsättningen i morgon mot Södermanland.


Flickor – Cup Kommunal.
Matchfakta.
87. Varning Sara Johansson
88. 1-0 Myra Perk

De 11 som startade: Alice Hultman (mv), Linnea Adolfsson, Sara Johansson, Zelda Stadsdahl, Nova Söderström, Josefine Eklund, Lisa Aronsson (ÖSK), Ebba Cabander (k, ÖSK), Astrid Engström (ÖSK), Cornelia Karlsson (ÖSK) och Anna Sandberg (ÖSK).
Ersättare: Stina Mannfolk (mv), Alice Stridh, Hanna Thunberg, Linnéa Wallin, Ida Folkö, Stina Hedborg (ÖSK) och Idamaja Isaksson (ÖSK)



Pojkar – Distriktspojkturneringen.
ÖLFF har en viss chans att direktkvalificera sig för en fortsättning, men då måste de besegra Södermanland med tre mål (eller vinna med en tvåmålsmarginal och göra mer än två mål). Förmodligen har de slagit straffar om vem som skall gå vidare av ÖLFF och Östergötland om ÖLFF vinner med 2-0. Men resultatet av den straffläggningen har vi givetvis inte heller.

Matchfakta.
05. 1-0 Ahmed Qasem
44. 1-1 Salim Ali Mohammed
45+1. Varning Östergötland Christian Maraoge
69. Varning Nisse Karlsson

De 11 som startade: Emil Blomberg (ÖSK, mv), Robin Damström (ÖSK), Hugo Dicksen, Alfie Göransson (ÖSK), David Kanto (ÖSK), Nisse Karlsson, Filip Lundqvist (ÖSK), Mahmoud Madadi (ÖSK), Salim Ali Mohammed, Charbel Saliba och Viggo Svedin (ÖSK).
På bänken satt: Hjalmar Nilsson (mv), Lukas Behr, Amin Gorgol (ÖSK), Mattias Lombrant och Momen Safi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.