Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Från Degerfors till ÖSK

När ÖSK spelade årets sista U21-match på bortaplan mot Syrianska FC hade man med några yngre provspelare. Eller man kanske snarare skall kalla dem gästspelare. Det var Viktor Hallin och Pontus Hatula från Rynninge samt Alexander Falkenström från BK Forward. På den laguppställning, som ÖSK lade ut inför matchen, fanns även den på våra breddgrader (för mig alltså) okände Nikola Dorian med. Oklart dock om denne sedan verkligen deltog i matchen – hans namn finns inte med på SvFF:s matchrapport (men de stämmer ju som bekant inte alltid).

I alla fall lyckades NA:s Fredrik Carlsson lista ut att Dorian var/är en 17-åring som spelar för Degerfors. Samt så småningom även att Dorian redan skrivit på för ÖSK. Sedan dess har det varit tyst om honom. Men nu ser jag faktiskt att hans namn finns med i den U17-trupp som finns upplagd på laget.se

I U17 lär han dock bara förekomma någon månad till innan de spelare i U17 som inte redan gjort det tar steget till U19. Gränsen mellan de två matchtrupperna har under det här året varit rätt flytande.

Sin första match för sitt nya lag kan Dorian mycket väl göra redan i övermorgon (som är en fredag), då ÖSK tar emot FC Linköping City i den första ligacupsmatchen.

Dorian är för övrigt inte den förste spelaren i år som tagit steget från Degerfors U17 till ÖSK U17. Det gjorde David Sahakyan redan så tidigt under hösten att han redan hunnit med att spela ett antal matcher för ÖSK.

Om de här två övergångarna representerar en mer aggressiv inställning till värvningar från ÖSKs sida, eller om det bara slumpade sig så att båda två av andra anledningar hamnade i Örebro vill jag låta vara osagt. Rent fotbollsutbildningsmässigt kan man nog vara kvar i Degerfors där möjligheten att få en plats i representationslaget borde vara större än vad den är hos ÖSK. Om man nu inte är så bra att man kan konkurrera ut etablerade allsvenska spelare.

1 kommentar – kommentera

Jan

De går rykten om att han skada sig direkt han kom. Men googlar man hans namn hittar man grejer, verkar ha varit ungdomproffs i Italien och har samma agentur som jake. Jag såg han när degerfors kom till behrn i somras på match, han hade nummer 7 å långt hår. Han var en klass för sig bäst på plan helt klart. Kul o se han i ösk, ska nog iallafall gå ner o kolla matchen mot linköping viinst för ösk. Ta reda på mer om nikola han verkar intresant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.