Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

HHH 2019 – Omgång 24: På stället marsch

Den 24 omgången innebar tyvärr inte någon förändring vid Haggometeravläsningen. ÖSK var chanslösa i Norrköping och Falkenberg utnyttjade sin möjlighet att knapra in avståndet till de framförvarande genom att besegra ”höstens lag” Östersund. Det här innebär alltså, att ÖSK fortfarande behöver 9 poäng för att man skall kunna känna sig helt säkra om nu Falkenberg skulle står för 2000-talets fotbollsmirakel genom att vinna samtliga sina 6 återstående matcher.

I så fall slutar de serien på 37 poäng. För att slå det behöver ÖSK fortfarande 9 poäng till för att befinna sig på fotbollsmässigt helt fast mark.

Nu kommer väl Falkenberg knappast att kunna vinna samtliga sina återstående matcher. Jag har gjort följande sammanställning över hur spelprogrammen ser ut för ÖSK samt Falkenberg och Östersund.

ÖSK FFF ÖFK
Omgång 25 Östersund Djurgården Örebro
Omgång 26 Hammarby Norrköping Djurgården
Omgång 27 AIK Elfsborg BK Häcken
Omgång 28 Elfsborg AIK Sirius
Omgång 29 Djurgården Kalmar Hammarby
Omgång 30 Malmö FF AFC Eskilstuna Göteborg
Fet stil = hemmamatch

För ÖSK i sin nuvarande höstform och med sin sargade spelartrupp finns det väl egentligen bara två matcher från vilka man bör kunna hämta hem poäng. Jag tänker alltså på den förestående matchen mot Östersund samt mötet med Elfsborg i den 28 omgången.

Falkenberg borde (med lite tur) kunna vinna tre av sina återstående matcher (Elfsborg, Kalmar och AFC Eskilstuna).

Östersund har ett riktigt tufft program kvar. Mötet med ÖSK blir något av en nyckelmatch för dem. Utöver onsdagsmatchen mot ÖSK är det väl bara hemmamatchen mot IK Sirius som känns öppen. Fast det två göteborgslagen vet man aldrig riktigt på vilket spelhumör de kommer att vara.

Helt klart är att onsdagskvällens match på Behrn Arena blir något av en nyckelmatch för hur serien skall sluta. Vinner ÖSK så ser det riktigt risigt ut för Östersund som riskerar att bli passerade av Falkenberg redan i omgång 27.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.