Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: Stort intresse för Milleskog

NA skriver idag, att det finns ett stort intresse för ÖSK:s 17-årige talang Noel Milleskog. Han var nyligen inbjuden till en träningssejour med portugisiska Porto och han har därefter även tränat hos den engelska nivå två-klubben Reading. Det är dock inte för A-laget han anses intressant för utan för en plats i Reading fotbollsakademi. Enligt Milleskogs agent finns det även ett intresse från den italienska Serie A-klubben Spal (som jag aldrig hört talas om, men de existerar).

Enligt Daniel Rönnberg, Milleskogs agent, är det Reading, som har en högt rankad akademiverksamhet, som är intressantast.

Oklart (för mig) vad ett avtalslöst Brexit skulle innebära. Att delta i akademiverksamheten kommer kanske att gå även i fortsättningen, men vägen till ett kontrakt med en A-trupp är nog stängd. För icke-EU spelare gäller idag, att de i princip skall vara landslagsspelare för att kunna få ett arbetstillstånd. Samma sak lär väl komma att gälla för spelare från EU-länderna om Storbrittanien lämnar EU utan ett avtal.

NA: https://www.na.se/artikel/osk-talang-pa-vag-till-klassisk-engelsk-klubb-overgang-kan-bli-aktuell-redo-att-varva-honom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.