Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: Stort intresse för Larsson

Det finns ett stort intresse för Jake Larsson.


NA har talat med Simon Åström och Axel Kjäll om intresset för Jake Larsson. Ett intresse som har ökat i takt med att Jake har etablerat sig i Allsvenskan. Enligt Åström räknar man med att en eventuell försäljning skall bli ÖSKs största spelaraffär genom tiderna. Vilket i och för sig inte säger speciellt mycket (jämfört med andra klubbar) eftersom den största affären hittills är försäljningen av Jakob Rinne för (enligt uppgift) knappt 8 mkr. Med tanke på Jakes ålder och egenskaper tycker jag nog, att det borde gå att hämta ut betydligt mer för Jake än så. I NA:s artikel talar man om belopp som överstiger 10 mkr. Närmare 20 mkr borde väl vara en rimligare värdering, tycker jag.

Simon Åström.
NA: Allsvenska sensationen blir rekorddyr – ”Mycket till om det inte blir ÖSK:s dyraste försäljning”

Axel Kjäll.
NA: ÖSK:s Kjäll om sensationen Jake, stora intresset och detaljen som imponerar
Riktigt vad den där detaljen som omnämns i rubriken är framgår väl inte av artikeln. Möjligen att hans defensiv inte heller är så dålig.

Någon affär med en engelsk klubb lär det hur som helst inte bli den här gången. Det engelska transferfönstret stänger nämligen redan idag för de två högsta divisionerna. Det bästa för Jakes och ÖSKs del vore väl om han hamnar hos en medelstor nederländsk klubb. De har tillräckligt med pengar för att kunna betala rätt bra och de verkar ta hand om sina talanger på ett bättre sätt än vad klubbarna i de verkligt stora ligorna gör.

Aktuella stängningsdagar för några av årets sommarfönster.

England 8 augusti
Finland 9 augusti
Sverige 13 augusti
Norge 31 augusti
Grekland 31 augusti
Danmark 2 september
Italien 2 september
Spanien 2 september
Tyskland 2 september
Holland 2 september
Frankrike 2 september
Belgien 2 september
Schweiz 2 september
Skottland 2 september
Turkiet 2 september
Österrike 2 september
Portugal 22 september

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.