Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Slutspelat i årets cuper

Jag ligger lite efter i rapporteringen, men här kommer några rader om Söderdamernas cupmatch mot Rävåsen. En match som jag tyvärr inte kunde se eftersom den tidsmässigt kolliderade med ÖSKs U21-match mot Västerås.

Söder har inte heller skrivit något om matchen, vilket kan bero på den något trista avslutningen på matchen. Söder låg under i halvtid med 1-0 och det blev sedan ytterligare ett baklängesmål i inledningen av den andra halvleken. Josefine Zandén och Antonia Jalkinger tog sedan över som avslutare efter den avflyttade Sara Sandberg genom att både reducera och kvittera under matchens 10 sista minuter. Ett hopp tändes bara för att släckas igen efter en straff i den andra övertidsminuten.

Det har inte varit något bra cupår för laget det här året. I DM blev det ju direkt förlust mot IFK Hallsberg. Och i den Svenska Cupen hade laget mycket stora problem med att gå vidare i den första omgången. Något de klarade av först efter förlängningar och straffar då laget mötte Motala AIF. Cupmatcher är trevliga ända tills man skall planera in dem någonstans så att de inte stör det viktigare seriespelet alltför mycket. Visst är det kul att få mäta sina krafter med ett damallsvenskt lag, vilket segraren i den andra omgången kan få göra. Men man kan lika gärna lottas mot något ointressant lag från Elitettan, vilket inte är lika lockande, men kanske mer lärorikt, eftersom inte lika mycket skiljer lagen åt.

Men nu är det färdigspelat i cuperna för det här året och laget får väl ta med sig att de kan göra bra matcher även när Sara inte längre är med som målgarant.

ÖSK Söder Dam: Förlust på stopptid i Svenska cupen
Rävåsens IK: RIK Karlskoga klart för omgång 3 i Svenska Cupen

Matchfakta.
24. 0-1 Hannah Scafaria
29. Spelarbyte Jenny Tropp (ut), Alva Jansson (in)
53. 0-2 Viktoria Ström
57. Spelarbyte Linnéa Wetterberg (ut), Alexandra Laini Bovellan (in)
67. Spelarbyte Isabelle Fredriksson (ut), Antonia Jalkinger (in)
72. Spelarbyte Agnes Andersson (ut), Jenny Börjesson (in)
80. Spelarbyte Isabelle Olsson (ut), Elin Lindbäck (in)
81. 1-2 Josefine Zandén
88. 2-2 Antonia Jalkinger
90+1. 2-3 Viktoria Ström Straffmål
90+2. Spelarbyte Izabell Johansson (ut), Rebecca Hane (in)

De 11 som startade. Lisa Davidsson, Agnes Andersson, Wilma Franssila, Alma Stridh, Jolin Rolandson, Isabelle Fredriksson, Olivia Puhls, Josefine Zandén, Caroline Zandén (k), Emma Tivemo och Linnéa Wetterberg.
Ersättare: Alexandra Laini Bovellan (57), Antonia Jalkinger (67) och Jenny Börjesson (72).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.