Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21-hösten är här (sort of)

Idag åker ÖSKs spelarbuss österut med Vällingby som destination. Där väntar ett gäng Brommapojkar som fått lov att lämna ett Grimsta under restaurering (byte av konstgräs) för Bollplanen i Vällingby.

Vad som händer i Brommapojkarna är svårt att få grepp om så här på avstånd. Förra året låg BP i Allsvenskan men just nu så kämpar de för att hålla sig kvar i Superettan. För tillfället ligger laget på en av de två nedflyttningsplatserna. Och inte har det gått bättre för deras U21-lag. Sist i en serie som innehåller flera lag som man tycker att de borde kunna slå.

Med tanke på hur framgångsrik klubbens ungdomsverksamhet är tycker man att de inte borde ha några problem med att få ihop till ett bra U21-lag. Men uppenbarligen har de haft andra ambitioner i år. Och det är klart. Med ett A-lag som går väldigt dåligt så är nog Prioritet 1, 2 och 3 för klubben att hålla sig kvar i Superettan.

ÖSK har inte publicerat någon matchtrupp än. Det blir väl som vanligt en trupp i vilken de flesta spelarna kommer från U19 spetsad med några av de spelare som inte spelade alls eller inte så mycket i lördags. Det är väl dessutom tänkbart att man kan testa provspelaren Yaser Kasim i den här matchen. Även om denne av naturliga skäl inte är helt i form borde han väl klara av en halvlek i en U21-match.

Matchen börjar 14:00 så det borde väl vara dags att lägga ut truppen nu. Det finns väl om inte annat en del stockholmare som borde vara intresserade av att få se talanger och bänkspelare i aktion (samt Kasim om han finns med i truppen).


Tillägg.
Jag hade knappt hunnit publicera med inlägg med en önskan om dagens U21-trupp förrän ÖSK lägger ut den på sin webbplats. Och nej, det blir ingen ÖSK-debut i U21-formatet för Yaser Kasin vad det verkar. ÖSK har nominerat ett rent juniorlag för matchen mot BP.

Matchtrupp (16 spelare): Samet Burgaj (mv), Simon Gustafsson (mv), Olle Brorsson, Ryad Iskhadzhiev, Samuel Nielsen, Anton Ingves, Dino Salcinovic, Robin Damström, Malcolm Stolt, Odilon Sangwa, William Björnsson, Lukas Julher, Adam Lindström, Martin Trinh, Jonathan Rasch och Nadir Ayéva.

Om den uttagna truppen kan man väl säga att återkomsten till ÖSK för de två 01:orna Ryad Iskhadzhiev och Dino Salcinovic bekräftas. Jag är förvånad över att Anton Ingves orkar spela. Han har ju agerat som en något överårig förstärkningsresurs i Gothias elitturnering för 17-åringar under hela förra veckan. Men ingen av de övriga 02:orna är med i truppen. Däremot är 03:an Robin Damström (som också var i Göteborg) med i eftermiddag. Jag tror att det blir debut för honom i U21-sammanhang.

Ingen Bark eller Helmer A idag alltså. De borde väl ha spelat. Detsamma gäller för Mehmeti, Brorsson den äldre, Omoh m.fl. Speciellt som nästa A-lagsmatch inte spelas förrän om en vecka. Men Axel Kjäll vill uppenbarligen hålla ihop sin träningsgrupp så väl som möjligt och inte låta en U21-match splittra träningsupplägget.

Uppenbarligen hade BP ringt och sagt, att eftersom de avsåg att spela med en ren juniortrupp så hoppades man att ÖSK gick med på att göra likadant. Det händer ibland att man gör så. Och den här gången passade detta bra för ÖSK. Dessutom är det ju inte någon större mening med att skicka A-lagsspelare för att möta ett rent juniorlag. Det blir dålig träning för dem och det blir även dålig träning för juniorerna i truppen som kan åka snålskjuts på seniorerna kunnande.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.