Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gothia Cup: Dag 3

ÖSKs tre lag i Gothia Cup hade en bra dag idag. Samtliga tre gick vidare till sina respektive A-slutspel.

Gothia Cup Puma Trophy P17.
ÖSK-akademins U17-lag besegrade i sin sista match Halmstads BK med 2-1. Resultatet innebar att ÖSK till slut stod som gruppsegrare medan Halmstads BK som började gruppspelet starkt får nöja sig med en plats i B-slutspelet. Skotska FC Cavalier passerade dem nämligen på sluttampen genom en seger mot Östersund.

I dagens match tog Halmstad ledningen i den 6:e minuten. Robin Damberg kvitterade i den 35:e och Niklas Bergmark avgjorde till ÖSKs fördel i den 40:e. Säkert en väldigt skön seger för ÖSK. Inte bara för att de tog sig till A-slutspelet utan även för att de fick revansch för 3-1 förlusten i P17-allsvenskan tidigare i år.

Tidigare idag såg det i Gothias matchrapportering ut som om Joel Andersson Segerlind blivit utvisad efter två gula kort i matchens slutskede. Nu finns inte längre den markeringen kvar, vilket väl lär betyda att han får spela vidare.

I morgon i åttondelsfinalen kommer ÖSK att få möta Elfsborg. Ett lag som diverse akademilag alltid brukar ha svårt för. Det kommer att krävas en topp-prestation för att gå vidare från den matchen. Matchen börjar kl. 09:00.


SEF Trophy P15.
ÖSK Ungdoms Akademilag U15 gick med en helt del tur vidare till A-slutspelet trots en förlust med 0-1 i dagens match mot Dalkurd FF (som förlorade sina två första matcher). Dagens resultat innebar att tre av de fyra lagen hade tre poäng då gruppen var färdigspelad. ÖSK vidare till A-slutspelet tack vare en målskillnad som inte var riktigt lika dålig som de andra två lagens. ÖSK hade minus 5 medan de andra två hade minus 6.

I åttondelsfinalen i morgon kommer ÖSK att få möta Helsingborgs IF. Den matchen börjar 15:40. Det skall nog mycket till för att ÖSK skall kunna ta sig vidare till kvartsfinal.


ÖSK Ungdom P15.
ÖSK Ungdoms breddlag har varit en positiv överraskning (för mig). Idag gick de vidare till A-slutspelet genom att planenligt besegra det marockanska laget medan Höllviken och Luleåkombinationen spelade oavgjort 0-0. Hade norrbottningarna vunnit den matchen hade de gått före ÖSK på bättre målskillnad.

Dagens match slutade med en 5-2 seger, trots att Hayat AC Casablanca haft ledningen två gånger om. Men ÖSK kvitterade två gånger och drog sedan ifrån till en säker seger. ÖSKs målskyttar var David Kvarnström och Hussein Alaa som båda gjorde två och David Funk som satte punkt för målgörandet med ÖSKs femte.

Att gå vidare till ett A-slutspel kan dock vara något av ett tveeggat resultat. För lag som inte tillhör spetskategorin kan man råka på ett riktigt bra motståndarlag tidigt i slutspelet. Det verkar ÖSK ha gjort i kväll, då de blev utslagna ur turneringen med 5-0 i mötet med Umeå-laget Sandåkern. ÖSK höll 0-0 fram till halvtidsvilan, men sedan brast fördämningarna. Västerbottningarna verkar för övrigt ha ett riktigt bra lag. I gruppspelet gick de obesegrade genom sina tre matcher och hade målskillnaden 20-1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.