Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: Transferfönstret öppnar

I morgon (som är en onsdag) öppnar den svenska fotbollen sitt sommarfönster. Öppet kommer det sedan att vara fram till och med den 13 augusti. Under denna period är det möjligt för svenska klubbar att ta in nya spelare i sina spelartrupper. Att sälja spelare till klubbar utanför Sverige kommer dock att vara möjligt även någon eller några veckor efter det att det svenska fönstret stängts.

Både NA och lite mer överraskande SR P4 Örebro har uppmärksammat att övergångar nu är möjliga och kollat läget med ansvariga inom ÖSKs organisation. Sveriges Radio passar även på att förhöra sig om hur pass säker Axel Kjälls position är efter en resultatmässigt tung vårsäsong.

Carlos Strandberg.
Det på förhand största intresset kring sommarfönstret rör givetvis om det blir någon fortsättning av Carlos Strandbergs utlåning till ÖSK. Den frågeställningen kommenterar Axel Kjäll på följande sätt: Det är samma läge som tidigare så där är inget nytt beslut taget. Men relationen med både Carlos och Malmö är bra, så vi har det hyfsat klart vart vi har varandra.

Det här uttalandet om att man vet var man har varandra, brukar ju vara ett annat sätt att säga att man inte kunnat komma överens. Samt att en hel del skiljer mellan de olika parternas förhandlingsposition.

Fast just i det här fallet kan det förstås också innebära, att ÖSK vet att Malmö helst vill sälja spelaren och att man måste avvakta hur det går med den saken. I så fall skulle Strandberg faktiskt kunna fortsätta att spela med ÖSK tills dess att eventuella försäljningsplaner materialiserats. Om det däremot är så, att man inte kommer överens om villkoren (kostnadsfördelningen) bör det väl vara så att Strandberg återvänder till Malmö i morgon. Fast Malmö vill väl inte ha tillbaka honom. Frågan är alltså var han tränar i morgon.

Jake Larsson.
På den utgående sidan indikerar Kjäll att det funnits ett ganska stort intresse för Jake Larsson. Både från svenska och utländska klubbar. Men ännu inte så stort intresse att det kommit ett bud. Jakes kontrakt med ÖSK sträcker sig fram till och med år 2021, så något absolut krav att sälja honom redan nu finns det definitivt inte. Den ekonomiska situationen är väl heller inte så trängd, att man till varje pris måste realisera sina tillgångar.

Till P4 Örebro säger Simon Åström, att det finns intresse för några spelare och att om det kommer ett tillräckligt attraktivt bud så kommer man att sälja. Å andra sidan verkar det inte som om man kommer att ta in någon ny spelare om det inte sker efter det att någon fått lämna.

NA: Stort intresse kring vårens utropstecken i ÖSK
SR P4 Örebro: ÖSK-ledningen om tuffa läget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.