Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svenska Cupen: Nyköping igen

Det blir en chans till revansch för ÖSK Fotboll när lottningen för den andra omgången i Svenska Cupen idag lottades. ÖSK lottades i den norra gruppen mot Nyköpings BIS, ett lag som i vårvintras besegrade ÖSK med 1-0 i fjolårscupens gruppspel. Därmed och då försvann ÖSKs realistiska möjligheter att gå vidare till cupens slutspel.

Men i augusti kommer alltså chansen till en snabb revansch.

I årets seriespel hittar man Nyköpings BIS på en nedflyttningsplats i div 1 Norra. En plats som de kämpar med bland annat Rynninge och Forward om att kunna undvika.

Trots att Nyköpings BIS faktiskt redan har besegrat ÖSK i en cupmatch i år känns väl det här som en rätt gynnsam lottning för ÖSKs del. Nyköping BIS är ett lag som ÖSK skall besegra minst nio gånger av tio och den tionde gången är redan spelad.

Speldagar för cupmatcherna i den andra omgången är onsdagen den 21:a alternativt torsdagen den 22:a augusti. ÖSK möter BK Häcken på hemmaplan den 18:e augusti och IK Sirius på bortaplan den 24 augusti. Nyköping har en hemmamatch mot Akropolis den 17 augusti och reser till Örebro för en match mot Forward den 24 augusti. Så för båda klubbarna borde väl en match den 21 augusti passa bäst.

SvFF: Svenska Cupen matcher omgång 2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.