Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Tre poäng till i Stockholm

ÖSK Söders damer var för andra veckan i rad i Stockholm för en match i damernas div 1-serie. Förra veckan var det Täby som stod för motståndet och den här veckan stannade bussen i Enskede.

Enskede har väl under åren som gått blivit något av söderdamernas favoritmotståndare. Det blir oftast minst en poäng i matcherna mot dem. På Sörbyvallen i våras blev det visserligen bara oavgjort, men i dagens ”höst”match tog Söder med sig alla tre poängen från Stockholms södra förorter.

Annars såg det väl innan matchen inte helt säkert ut att det skulle bli tre poäng den här gången. Somrarna brukar vara en besvärlig period att mobilisera fullt lag och den här gången räckte seniorspelarna (och Lisa Davidsson) inte till mer än att fylla startelvan. På bänken satt det två talangfulla juniorer upplånade från ÖSK Ungdoms F17-lag. Det bör väl ha varit deras första div 1-match och då var det förstås extra kul att det blev en fullträff på en gång. De här tjejerna spelar i och för sig både matcher i F17 SM-serien och i andralaget som håller till i div 3, så helt ovana vid lite tuffare tag är de inte.

Anna Sandberg som blev inbytt efter en timme är faktiskt inte Sara Sandbergs lillasyster utan släktskapet hamnar i stället hos Oscar Sandberg, en tidigare akademispelare hos ÖSK.

Själva matchen började för Söder i moll (straff inslagen i den 5:e minuten) och slutade i dur när Sara Sandberg med fem minuter kvar höll sitt målsnitt med minst ett mål per match intakt. Bra så!

ÖSK Söder Dam: Skön ”trea” mot Enskede IK
Enskede IK: Uddamålsförlust igen

Matchfakta.
05. 1-0 Vilma Ferdfelt (straff)
21. 1-1 Josefine Zandén
45+1. 1-2 Moa Arlebo
59. Spelarbyte Enskede: Sofie Andersson (ut), Tilda Hedell (in)
60. Spelarbyte: Agnes Andersson (ut), Anna Sandberg (in)
65. 2-2 Moa Hedell
73. Spelarbyte: Olivia Puhls (ut) Ebba Cabander (in)
76. Spelarbyte Enskede: Andrea Odelius (ut) Jonna Appelgren (in)
83. Spelarbyte Enskede: Gabriela Ihensekhien Garcia (ut) Wilma Wistedt (in)
85. 2-3 Sara Sandberg

Laguppställning.


Ersättare var: Anna Sandberg (60), Ebba Cabander (73)


Den här serien är fortfarande knallhård i kampen om att hålla sig ovanför det undre strecket. Sex av seriens 12 lag ligger inom ett sexpoängsintervall med FC Djursholm under strecket med 12 poäng och med Söder och Sätra i den andra ändan med sina 18 poäng.


Div 1-lagen har redan hunnit börja avverka höstdelen av spelprogrammet. För söderdamernas del återstår en match innan det blir sommarmatchuppehåll. På lördag komemr kultlaget Södersnäckorna att få stifta bekantskap med Grönpepparparkens IP. Matchen börjar redan kl. 13:00 så det är gott om tid att hinna hem för att se när ÖSK spelar sin bortamatch mot Malmö FF.

Seriespelet återupptas sedan den 3 augusti med en hemmamatch mot FC Djursholm – ytterligare en sexpoängsmatch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.