Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Herr: En åtta i Lillkyrka

Det var inte bara ÖSK:s A-lag som gjorde åtta mål igår. Även ÖSK Söders herrar svarade för den prestationen genom att besegra Lillkyrka IF med hela 8-2. På många sätt en bättre prestation än den som A-laget stod för eftersom motståndet kom från samma division.

Adam Palm som anslöt till truppen i den förra omgången visade att (precis som jag förutsåg) han nog kommer att visa sig vara ett nyttigt nyförvärv. Två mål relativt tidigt i gårdagsmatchen bekräftade det.

Sedan kan man ju undra vad som hänt med Lillkyrka. Så sent som för två månaders sedan möttes lagen i den andra vårmatchen och även då vann Söder. Men bara med 1-0 på hemmaplan.

Speciellt viktig var gårdagsvinsten eftersom Lillkyrka ligger på den nedre kvalplatsen. Där vill Söder inte hamna så på sätt och vis var det väl en sexpoängsmatch igår. Den nedre kvalplatsen gör dessutom knappast skäl för sitt namn den här säsongen. Även placering där lär innebära nedflyttning eftersom Nora och Grythyttan redan verkar vara predesitinerade att flyttas ner från trean till fyran med de följdverkningar detta får längre ner i distriktets seriesystem.

Det här var sista matchen för ”vår”säsongen. På sätt och vis lite otur (eller vad man skall kalla det) att bryta för sommaren just nu. Söder har nämligen den sista månaden en riktigt fin resultatsvit och är obesegrade i de senaste sex matcherna. (Även om tre av dem slutat oavgjort).

Matchfakta.
09. 0-1 Vincenzo Altilia
16. 0-2 Adam Palm
20. 1-2 Pontus Karlström
25. 1-3 Nils Ränkeskog
27. 1-4 Adam Palm
57. 1-5 Nils Ränkeskog
63. 1-6 Carl Klefbom
76. 2-6 Pontus Karlström
79. 2-7 Blerton Mehmedi
83. 2-8 Blerton Mehmedi
84. Varning Mathias Dimberg
85. Varning Robert Josefsson

Matchtrupp: Fredrik Lundgren, Zlatko Zindovic, Gabriel Eriksson, Jacob Fredriksson, Alessandro Eni, Nils Ränkeskog, Blerton Mehmedi, Adam Palm, Alexander Lienius (k), Vincenzo Altilia, Carl Klefbom, Mathias Dimberg, Christoffer Skoog, Andreas Lundgren (mv) och Robert Josefsson

Nästa match.
Nu blir det sommarlov för laget. Inte förrän den 12 augusti är det återsamling för match. Då skall man trängas tillsammans med Hidingsta IK på Björkviksvallen (95*56).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.