Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Målrikt på Behrn

ÖSK U16 hade (som väntat) inga större problem med att avfärda lördagens gäster från IFK Nyköping. Även om man lite onödigt släppte in några mål till att börja med. Jag såg första halvlek innan det blev dags för att cykla över till Grönpepparparken för Söderdamernas match mot Hässelby.

Hemmalaget dominerade spelet i den första halvleken, men stod högt med sin försvarslinje, vilket öppnade för en del farliga kontringsanfall från gästernas sida. Speciellt tremålsskytten Liam Thunström hade man svårt att få kontroll på.

Det har inte kommit någon officiell domarrapport, men på SvFF:s nya app Min Fotboll har någon från Nyköping rapporterat in hur målen föll utan att identifiera ÖSKs målskyttar. (Att se vem som gör mål för motståndarlaget är svårt – det vet jag av egen erfarenhet).

Matchfakta:
24. 1-0 Adi Fisic
27. 2-0 Charlie Ring
32. 3-0 Robin Hadad
40. 3-1 Liam Thunström
42. 4-1 Aduí Fisic
45. 4-2 Liam Thunström
49. 4-3 Liam Thunström
64. 5-3 Josef Keyrouz
70. 6-3 Gustav Attås
76. 7-3 Robin Hadad
89. 8-3 Adi Fisic
90. 9-3 Benjamin Eriksson Ringström (straff).

ÖSKs Matchtrupp: Kevin Westlind, Emanuel Hannason, Josef Keyrouz, Gustav Attås, Robin Hadad, Amin Gorgol, Charlie Ring, Elias Wäcklén, Benjamin Eriksson Ringström, Jesper Pettersson, Adi Fisic, Adam Burman (k), Edvin Karlsson, Emil Blomberg (mv) och Edvin Engblom(mv)

I 16-årsserien möts lagen i dubbelmöten. Till skillnad mot U17 och U19 delas serien alltså inte upp efter våren. När serien är färdigspelad i höst fortsätter man med ett A-slutspel och ett B-slutspel. Till A-slutspelet går de tre bästa lagen från respektive U16-serie samt de fyra bästa fyrorna (av sex). För ÖSKs del gäller det således att helst placera sig på någon av platserna ett till tre.

Nu återstår bara en match under ”vår”säsongen. Det är ett Örebroderby som spelas på bortaplan mot Karlslund nu på onsdag. Avspark kl. 19:30.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.