Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: Lorentzson får vänta

Medan ÖSK är angelägna om att förlänga kontrakten med Johan Mårtensson och Arvid Brorsson är man betydligt mer avvaktande beträffande backveteranen Martin Lorentzson. Några initiativ till diskussioner med honom om en fortsättning i klubben har man inte tagit.

Han är en lite äldre spelare och vi har ingen dialog igång med honom just nu. Vi kommer att ha en diskussion och kolla av läget i slutet av sommaren så han får en tydlig bild av vad vi vill och vi får en bild av vad han vill, säger Axel Kjäll till NA, då man diskuterar kontraktsläget för spelarna i backlinjen.

Faktum är dock att Lorentzson fortfarande är en av de bättre spelarna i ÖSKs backlinje. Han märks väl inte så mycket, men gör sällan misstag och bidrar med att ge en viss kreativitet i en backlinje som inte är så bolltrygg. Fotbollsrankingsajten Twelve.football ger honom också genomgående rätt bra betyg för hans insatser.

Frågetecknen gäller väl främst hans ålder och hur väl han klarar sig från skadeproblem och -känningar. Han fyller 35 i sommar, vilket brukar innebära att det är färdigspelat på den högsta nivån.

NA (Betalvägg): Axel Kjäll om försvarssituationen i ÖSK (Mest om Arvid Brorsson)


Spelarstatistik från elitefootball.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.