Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSk Söder Herr: Vinst i premiären

Christian Martinsson avgjorde för ÖSK Söder i sin första match för klubben.


ÖSK Söders herrar fick en bra start på årets seriespel. I en jämn match på Ekängs plast blev det till slut Söder som fick med sig alla poängen. Detta efter det att debutanten Christian Martinsson vid bortre nickat in Alexander Lienius väl avvägda frispark.

Annars var det som sagt inte så mycket som skiljde de två lagen åt. Gästerna från Odensbacken, som hade vinden i ryggen, var något starkare i den första halvleken. Med omvända förhållanden i den andra blev det inte helt överraskande tvärtom.

Matchvinnare för Söder utöver målnickare och frisparksleverantör var nog Jacob Fredriksson, som glidtacklade bort bollen efter det att Söders målvakt Andreas Lundgren blivit överspelad och hamnat på mellanhand. Där trodde nog så gott som alla att det skulle bli mål, förmodligen även den tilltänkte målskydden. Men det blev det alltså inte.

Det blev ett återbesök på Ekäng för HOIFs Oscar Olovsson.

Bra insatser i övrigt av främst Christoffer Skoog och Mathias Dimberg. Snabbe Carl Klefbom var nära vid några tillfällen att komma loss på sin högerkant.

Jag tycker av vad jag sett hittills, att årets matchtrupp på det hela taget ser rätt bra ut.

Lagets hemsida: Vinst i seriepremiären

Matchfakta.
57. Varning Mathias Dimberg
57. Varning HOIF Oskar Johansson
78. 1-0 Christian Martinsson
85. Varning Christian Martinsson
85. Varning HOIF Mattias Sjölinder


Matchtrupp: Anton Idmar, Reza Mohammedi, Jacob Fredriksson, Alessandro Eni, Nils Ränkeskog, Blerton Mehmedi, Alexander Lienius, Marcus Laini Bovellan, Carl Klefbom, Andreas Johansson, Mathias Dimberg, Mark Toma, Christoffer Skoog, Andreas Lundgren (mv) och Christian Martinsson.

Seriespelet fortsätter nu på följande sätt för Söders herrar.

2019-04-22 00:00 Div. 5 Herrar Lillkyrka IF – Örebro SK Söder
2019-04-25 19:30 Div. 5 Herrar Örebro SK Söder – Hidingsta IK

Det ser ju lite underligt ut med matchen mot Lillkyrka som inte verkar vara tidssatt än. Det beror antagligen på att man helst inte vill spela den på påskafton, men att man ännu intelyckats hitta ett annat bra speldatum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.