Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Herr: Vidare i DM

I muren står Christoffer Skoog, Zlatko Zindovic, kapten Fredriksson samt till synes något motvilligt Andreas ”Sluppas” Johansson.

ÖSK Söders herrar gjorde idag vad som behövdes för att ta sig vidare till utslagningsdelen av Myresjöhus Cup, som är namnet på årets senior-DM. Finnerödja IF stod för motståndet och förutsättningarna var glasklara. Minst oavgjort och Söder var vidare.

Jag såg bara andra halvlek så vad som utspelades i första får vi vänta på matchrapporten för att få del av. Klart i alla fall att Finnerödja slog in sin bonusstraff och att Söder både kvitterade och tog ledningen i den första halvleken. I inledningen av den andra ökade Alessandro Eni på Söders ledning till 3-1. Ett resultat som stod sig fram till slutminuterna då gästerna gjorde ett spelmål också.

Men det hela kändes lugnt ändå. Söder var det klart bättre laget, vilket de givetvis skall vara också – det skiljer trots allt en division mellan lagen. Kul att se att nyförvärvet Christoffer Skoog verkar att ha hittat en bra plats på mittfältet i sin nya klubb. Bollbehandlingen var superb. Han kommer helt klart att bli en tillgång för laget då seriespelet drar igång.


Tillägg 190413.
Lagets hemsida: Vidare i DM


Matchfakta:
00. 1-0 Benjamin Widmark (bonusstraff)
01. 1-1 Alexander Lienius
27. 2-1 Jacob Fredriksson
61. 3-1 Alessandro Eni
81. 3-2 Joni Jevne Makkonen

Matchtrupp: Jacob Fredriksson (k), Alessandro Eni, Zlatko Zindovic, Cristian Ignacio Seoane Arata, Blerton Mehmedi, Davide Bracaglia, Alexander Lienius, Pontus Eriksson, Marcus Laini Bovellan, Carl Klefbom, Andreas Johansson, Reza Mohammedi, Mathias Dimberg, Mark Toma, Christoffer Skoog och Andreas Lundgren (mv).

Laget ställdes upp så här då matchen började.

Startelva i DM-matchen mot Finnerödja.

Söder gruppsegrare tack vare fler gjorda mål)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.