Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: ÖSK till serieledning

Genom en 3-1 seger tog ÖSK U21 över ledningen i årets norra U21-allsvenska. Två juniorbetonade lag gjorde upp om de tre poängen och det var ÖSK som inte alls oförtjänt fick med sig alla tre.

Hemmalaget tog en tidig ledning genom Jake Larsson på en passning från Nadir Ayeva (?). Jake kom fri mot målvakten i en central position och hade inga problem att placera bollen i mål. ÖSK dominerade spelet i inledningen, men efter ca. 20 minuter kom BP bättre in i matchen utan att dock skapa så värst mycket. ÖSKarna hade dock vid några tillfällen påtagliga svårigheter att få iväg bollen från sitt försvarsområde. På övertid i den första halvleken ökar Jake Larsson på hemmaledningen till 2-0 i en situation som påminner om den första. Han frispelas smart av Simon Amin avancerar och sedan avslutar kliniskt vid sidan av målvakten utan att för den sakens skull ha tagit i för kung och fosterland. Bra hjälp av Nadir Ayéva som snabbt kommer upp och ger honom alternativ.

Inför andra halvlek gick Olle Brorsson av, Lucas Parkedal Stenfelt tog hans plats och Malcolm Stolt byttes in och tog Lucas plats som wingback (mer wing än back faktiskt). Det var faktiskt det enda bytet som ÖSK gjordes, vilket väl hör till ovanligheterna i den här typen av matcher.

Rätt jämnt spel i andra halvlek. Det var dock ÖSK som skapar chanserna, som det inte blev mål på. Mathias Karlsson i hemmamålet såg överkvalificerad ut för uppgiften. Med cirka 10 minuter kvar ökar Nadir Ayéva på ÖSK-ledningen till 3-0. Helt på egen hand får man väl säga. Han tar bollen av en brommapojke typ en tredjedel in på deras planhalva, driver upp mot mål, lurar några försvarare så att han får fritt skottfält och kan utan några problem placera den där den hör hemma. Några minuter senare får sedan BP lite turligt sitt tröstmål. Efter ett hopslag hamnar bollen hos en av deras spelare som blir ensam med Mathias Karlsson.

Bra insatser i dagens match av Mathias Karlsson, som i och för sig inte hade så mycket att stå i, men ser rejäl och säker ut. Helmer Andersson är lugnet själv, står nästan alltid rätt och hittar nästan alltid ett bra passningsalternativ. Simon Amin och Anton Ingves tog hand om mittfältsspelet på ett utmärkt sätt. Lagom aggressiva, bolltrygga och med bra passningsfötter. I anfallet märktes de två målskyttarna mest.

Matchfakta:
06. 1-0 Jake Larsson (Nadir Ayeva)
31. Varning Simon Amin (tackling bakifrån)
45+1 2-0 Jake Larsson (Simon Amin)
58. Varning Jake Larsson (ifrågasatte domslut)
74. Varning Anton Ingves (drog i arm)
81. 3-0 Nadir Ayéva
84. 3-1

Laguppställning.
Mathias Karlsson (k)
Olle Brorsson (ht), Helmer Andersson, Oscar Lennerskog
Martin Trinh, Simon Amin, Anton Ingves, Lucas Parkedal Stenfelt
Nadir Ayeva, Adam Bark, Jake Larsson
Ersättare: Gustav Leijon (mv), Malcolm Stolt (ht), Odilon Sangwa, Lukas Julher, Aklam Mutebi, William Björnsson och Jonathan Rasch.

Domare var Rasmus Ekelund, som skötte det bra.

ÖSK-målen.

Nu är det en dryg månad till nästa match. Inte så bra med tanke på att ÖSK har ett några spelare som borde må bra av att komma igång genom spel i U21. Kanske kan man komma överens med någon att flytta en match. I den här serien brukar man vara rätt flexibla med spelschemat.

April
2019-04-30 18:00 Folksam U21 Allsvenskan Norra Västerås SK FK – Örebro
Maj
2019-05-07 15:00 Folksam U21 Allsvenskan Norra Djurgården – Örebro
2019-05-28 Folksam U21 Allsvenskan Norra Örebro – Syrianska FC

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.