U17: Onödig förlust

ÖSK-akademins U17-lag förlorade söndagsmatchen med 1-0. Gästerna från Jönköping gjorde matchens enda mål tidigt i den andra halvleken och ÖSK var egentligen aldrig nära att komma ikapp. Närmast var väl Jash Narshi med ett skruvat skott från straffområdesgränsen som dock inte skruvade sig tillräckligt mycket för att hitta in vid bortre stolproten.

Annars hade det väl ändå sett rätt bra ut under den första halvleken. Trots att ÖSKs tränare av någon anledning valt att starta med vad som inte såg ut som det starkaste laget dominerade ÖSK spelbilden under halvleken. Dock utan att komma till några riktigt heta avslutslägen.

Med knappt en halvtimme kvar byttes så äntligen Herman Ragnarsson och Oscar Windahl, två av de ordinarie startspelarna, in. Utanför matchtruppen och därför inte tillgängliga var Rasmus Gustavsson Engdahl, Sebastian Forsberg och Joel Andersson Segerlind. De hade nog behövts de också.

Med några minuter kvar av matchen försvann ÖSKs möjligheter till en sista slutforcering. Samet Burgaj, ÖSKs målvakt, visades ut efter att ha fällt en anfallande smålänning. Samet, som tycker om att spela utanför straffområdet då hans lag har initiativet, var på väg att bli rundad efter en snabb motattack och hakade i sin motståndare. Det såg väl inte helt avsiktligt ut, men utvisningen var oomtvistelig. Hade spelaren lyckats runda ÖSKs målvakt hade hemmamålet varit helt övergivet.

Bäst för dagen i ett rätt blekt hemmalag var Noel Milleskog och Theo Hessel.

Med ett ordinarie lag hade säkert slutresultatet blivit mer positivt för ÖSK. J-Södra var inte tillräckligt  bra. Samtidigt kan det ju på längre sikt vara bra, att så många som möjligt i truppen prövas och får chansen från start i tävlingsmatcher.