U19: Förlust mot AIK

I den andra matchen i Ligacupen tog ÖSK emot AIK på Behrn Arena. Hemmalaget hade en 4-1 förlust mot Vasalund med sig i bagaget medan AIK i sin första match besegrat Djurgården med 2-1.

ÖSKs förhoppningar om bättre insats fick sig en ordentlig törn redan i den 7:e minuten. Ett inspel från sidlinjen nådde fram till landslagsanfallaren Julian Larsson som tog avslutet direkt. Bollen i mål vid bortre utom räckhåll för Simon Gustafsson i ÖSKs mål.

Hemmalaget hade påtagliga problem med att skapa någonting allvarligt i anfallsväg förutom några hörnor man inte lyckades göra något av. AIK å sin sida verkade nästan kunna göra mål när de ville och fram till den 40:e minuten hade de gjort två till. För tvåan kombinerade de sig fram till ett friläge i straffområdet och trean gjorde Larsson när han kom ensam mot en ÖSK-försvarare som han lurade innan han placerade bollen i favorithörnet.

Precis innan halvleken var slut fick ÖSK lite tursamt chans till en viss anslutning. Anton Ingves fälldes av AIKs målvakt vid sidlinjen (rätt onödigt faktiskt) och Nadir Ayeva satte sedan behärskat den efterföljande straffsparken.

Inför andra halvlek bytte ÖSK sedan ut halva laget. Förmodligen med siktet inställt mot U21-matchen mot IFK Norrköping på måndag. Trots eller kanske snarare tack vare inbytet av bänkspelarna gjorde hemmalaget sedan en betydligt bättre andra halvlek med högre intensitet och mer rörelse i laget.

Efter det att Aklam Mutebi med en kvart kvar reducerat till 2-3 på William Björnssons inspel parallellt med mållinjen, valde AIK till och med att spela med en betydligt defensivare 4-5-1 uppställning. Ändå var ÖSK inte långt ifrån att utjämna vid några tillfällen. Närmast var Aklam som fick se sitt välplacerade skott(försök?) ta i stolpen och sedan studsa snett ut.

Trots den bättre andra ÖSK-halvleken var det en på det hela taget rättvis AIK-seger. Matchvinnare för AIK var främst Julian Larsson som ÖSKarna aldrig lyckades få grepp på.

Hemmaspelarna skall ha kredd för att de lyckades göra match igen av en tillställning som såg ut att vara på väg att sluta i en smärre katastrof. Mindre bra att de mer meriterade spelarna inte fick ett bättre grepp om matchen under den första halvleken.

07. 0-1 Julian Larsson
30. 0-2 Rany Georgis
38. 0-3 Julian Larsson
45. 1-3 Nadir Ayeva (straff)