Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ligacupen Omgång 2.

På lördag-söndag kommer ÖSKs tre akademilag att spela sina matcher i den andra omgången av ligacupens gruppspel. Två matcher avgörs på Behrn Arena och den tredje i Borås. Eftersom inget av lagen ännu har kommit sig för att uppdatera sina webbplatser är informationen om de kommande matcherna från ÖSKs sida obefintlig.

U19.
Laget förlorade, trots att man kom med ett starkt lag mot Vasalund, i den första omgången med hemska 4-1. De två sista Vasalundsmålen kom i den 87:e och 88:e minuterna, så de kanske var resultatet av en överoptimistisk slutforcering. I så fall var resultatet inte riktigt lika illa som siffrorna antyder.

Matchtrupp (SvFF): Simon Gustafsson (mv), Gustav Leijon (mv), Martin Trinh, Olle Brorsson, Niclas Bergmark, Oscar Lennerskog, Samuel Nielsen, Nadir Ayeva, Anton Ingves, Malcolm Stolt, Gabriel Yildiz, William Björnsson, Aklam Mutebi, Carl Henning, Lukas Julher, Odilon Sangwa, Ryad Iskhadzhiev och Lucas Parkedal Stenfelt.
Trion Helmer Andersson, Dennis Collander och Adam Bark ingår i ÖSKs matchtrupp till cupmatchen mot GAIS.


U17.
För U17 står en söndagsmatch på programmet. J-Södra kommer till Behrn Arena. En klubb som precis som ÖSK har akademilag av varierande klass från år till år. Ibland är de riktigt bra, ibland lite mindre så. I sin första match fick de visserligen stryk, men bara med 2-1 mot Brommapojkarna, så der är möjligt att den här årgången är rätt så duktiga.


U16
ÖSKs yngsta akademilag var det enda laget som lyckades ta poäng i den första omgången efter 2-2 mot GAIS. På lördagen väntar en betydligt tuffare motståndare. Mot Elfsborg på bortaplan är det glest mellan ÖSK-poängen för både Akademi- och A-lag. Det finns väl ingen egentlig anledning att tro att det skall gå annorlunda den här gången heller. I sin första match besegrade Elfsborg Örgryte på bortaplan med 6-1. Siffror som inger respekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.