Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Inget kontrakt för Ranera

NA rapporterar idag, att ÖSK har bestämt sig för att inte erbjuda något kontrakt till den provspelande spanska mittfältaren Iu Ranera Grau. ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark säger till tidningen att klubben främst letar spelare på andra positioner. (Varför tog man då in en mittfältare till träningslägret som ersättare för en skadad mittback kan man fråga sig. Om det inte är så att mittfältsproblematiken löst sig under tiden).

Enligt Ranera har ÖSK dock föreslagit, att han i stället skall spela med Degerfors för att ÖSK sedan eventuellt skall kunna ta över honom i sommar eller efter den kommande säsongen. Det låter ju som en intressant lösning som dock skulle kräva en hel del för att gå i lås. Klubbarna måste komma överens om ekonomi, villkoren för en eventuell framtida övergång etc. Det låter väl lite långsökt.

Kan Degerfors verkligen betala en lön som spanjoren är nöjd med? Han är visserligen klubblös och det spanska vinterfönstret är stängt, men ändå. För att en övergång till Degerfors skall kunna bli verklighet krävs nog att ÖSK engagerar sig ekonomiskt på något sätt. Det skulle ju kunna vara så, att det finns ett ÖSK-intresse för någon spelare hos Degerfors (Kevin Wright?) och att man bakar ihop alltihop på något sätt. Men det vore väl ovanligt kreativt för att komma från ÖSK.

NA: Ingen Iu Ranera i ÖSK – kan hamna hos rivalen

Lokalrivalen skriver NA i sin rubrik. Men det var väl rätt många år sedan Degerfors kunde anses vara en rival till ÖSK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.