Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Denni Avdic?

Jag undrar hur det var med Denni Avdic? Var ÖSK verkligen så intresserade av honom? Eftersom Magnus Sköldmark gick ut och offentligt deklarerade (via NA) att man verkligen var väldigt intresserade, så var man väl kanske ändå inte det.

NA (Betalvägg): ÖSK bekräftar kontakt med Denni Avdic: ”Hela Fotbolls-Sverige vet att vi kikat på honom”

Sköldmark är ju en väldigt tuff förhandlare – somliga hävdar väl ibland att han till och med är lite för tuff. Men vad skall man göra om klubben har begränsade resurser till sitt förfogande. I normala fall borde väl Sköldmark ha sagt, att han vet vem Avdic är men att man som vanligt jobbar på flera spår samtidigt. Allt för att motparten inte skall känna sig alltför säker på sin sak.

Om det var så Avdic kände sig lär vi väl aldrig få veta. Dagen då de flesta trodde att Avdic skulle presenterades visade det sig vara en helt annan före detta Elfsborgsspelare som anslutit till de svartvita. Det var Viktor Prodell som ÖSK-ledningen presenterade. Trots att Aftonbladet samma dag hävdat, att allt i princip var klart med ett treårskontrakt för Avdic.

Aftonbladet: Förre AIK-spelaren på väg till Örebro SK

Den artikeln publicerades på förmiddagen den 24 januari (eller om det möjligen var på kvällen den 23:e). Senare på eftermiddagen den 24:e avtäcktes Prodell som ÖSKs anfallsvärvning. Något verkar ha gått väldigt snett där. För Aftonbladet och/eller Avdic.

Var det från ÖSK som ryktena om Avdic kom? För att så att säga mjuka upp Prodell en smula. Presentationen av Prodell följde ju inte den vanliga mallen. Alltså en presskonferens på förmiddagen med gott om tid för lokalpress och supportrar att smälta nyheten.

Prodell presenterades i stället med andan i halsen på ÖSKs webbplats. Först kom en liten blänkare på Twitter (förmodligen även via andra kanaler) om att det snart skulle komma en nyhet om ett nyförvärv. ”Alla” trodde att det skulle vara Avdic men det visade sig vara Prodell. Det verkade nästan som om man suttit och förhandlat med Prodell långt in på eftermiddagen.

Vad hände med Avdic och hans treårskontrakt? Var det bara ryktesspridning eller var även han i en slutförhandling med ÖSK, som dock inte slutade så bra för hans del?

Sedan dess verkar det inte ha hänt så mycket för Avdic. Han tycks fortfarande bo kvar i Solna. Men hans möjligheter att få ett fotbollsjobb i Stockholm är nog inte så stora. Platsade han inte i AIK kan knappast Djurgården eller Hammarby ta honom – det skulle supportrarna aldrig acceptera. Dessutom anses han nog för gammal för ”storlagen”. Den enda möjligheten i stockholmstrakten vore väl Sirius. Men de har tidigare sagt att han inte är aktuell för dem.

Det skulle inte förvåna mig om det fortfarande finns ett ÖSK-erbjudande till honom. Men att han i så fall måste acceptera en lönenivå som är betydligt lägre än vad han hade tänkt sig.

Det behövs trots allt ytterligare en etablerad anfallare i ÖSKs trupp. Vem vet när Prodell vrickar foten eller sträcker en baksida? Dessutom har ju Simon Åström indikerat att man kommer att satsa något mer lönemässigt på A-truppen den här säsongen. Besara, Kennedy och Sköld har lämnat och Broberg och Prodell anslutit. Det borde väl ha gått ungefär jämnt upp kostnadsmässigt. Till och med med ett lite plus, kanske.

Det skall bli intressant att se hur detta utvecklar sig. Var Avdic till slut hamnar och hur ÖSK gör med den saknade anfallaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.