Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Kralj till Norge

Anton Kralj, som provtränade en vecka med ÖSK i december, har till slut hittat en ny klubb. (Eller om det är den nya klubben som hittat honom). I alla fall kommer han det här året att spelare för Sandefjord Fotboll. Det norska laget med bland annat Pontus Engblom (än så länge) i truppen fick efter fjolåret lämna den högsta divisionen och spelar alltså i år i den norska motsvarigheten till Superettan.

Sandefjord har i och för sig ännu inte skrivit någon nyhet om detta på sin webbplats, men Kralj finns redan med i sammanställningen över deras A-trupp, så det stämmer nog.

Det blev alltså ingen plats hos ÖSK och inte heller hos någon annan allsvensk klubb för Kralj. Vilket möjligen skulle kunna tas som en indikation på att ÖSK gjorde rätt. Annars brukar ju nyuppflyttade klubbar ofta ha ett visst renoveringsbehov. Men han kanske med sina 168 cm helt enkelt anses för kort.

Att det blev en norsk snarare än en svensk klubb på andranivån har väl förmodligen en ekonomisk förklaring. Någon annan anledning att välja Sandefjord kan det väl knappast finnas.

NA:s Silly Season Blogg: ÖSK:s provspelare till Sandefjord

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.