Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Knäskadan öppnade för Ranera

NA:s utsände Fredrik Carlsson rapporterar från Dubai supportad av Lasse Wirström i Örebro.

Det mesta tyder på att ÖSKs mittback Fabio drabbats av en skada på det främre korsbandet. Skadans omfattning kan dock inte fastställas utifrån de röntgenbilder som tagits. ÖSKs läkare Ulf Nordström kan inte lämna något slutgiltigt besked förrän han haft en möjlighet att undersöka skadan själv. Vilket alltså inte kan ske förrän ÖSKarna är tillbaka i Örebro igen. Tills dess är det tydligen meningen att man skall försöka komma igång med någon slags rehabilitering för att se hur knäet svarar på detta.

Skadan på Fabio är lite överraskande anledningen till att ÖSK beslöt att ta in den provspelande spanske mittfältaren Iu Ranera Grau. Inte som en mittbackersättning utan för att ha 22 spelare (2*11) tillgängliga för träningspassen.
– Det handlar om att vi kommer att titta över truppbygget som helhet. Under lägret kommer vi att titta på hur och om vi ska ersätta Fabio och då är Iu en viktig pusselbit i det arbetet, förklarar Kjäll.

Om han är rätt citerad låter det ju nästan som om man vill undersöka möjligheten att dra ner en av mittfältarna till en plats i trebackslinjen och att Ranera i så fall skulle kunna ta plats på mittfältet. Albin Granlund har ju pryat som mittback vid några tillfällen, vilket verkar sannolikt med tanke på Granlunds kapacitet, men osannolikt med tanke på Ranera verkar vare en central mittfältare (box till box eller balans).

Eller är det möjligen Nordin man tänker på?. Det händer ju ibland att spelskickliga mittfältare avslutar sina karriärer som spelskickliga mittbackar. Tänk Anders Svensson, Anders Andersson och Andreas Johansson. Kanske att Nordin skulle kunna ta den rollen. Då behöver han i alla fall inte springa så mycket.

Att kalla in Ranera var hur som helst ett sent beslut. Kallelsen till spanjoren kom inte förrän på söndagsmorgonen, så det var något av en prestation av denne att kunna infinna sig i tid till ÖSKs första träning. (Han verkar med andra ord angelägen). Spanjoren är uppenbarligen en spelare som ÖSK haft ögonen på en tid efter att ha sett videoinslag med honom. Nu vill man se om han i verkligheten kan leva upp till de intryck man fått. Så när Fabios skadade sig tog man tillfället i akt att ta in honom som ersättare.
NA: (Betalvägg): Fabio befaras korsbandsskadad – tar in spanske testspelaren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.