Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21 Allsvenskan: Svagt intresse bland norrlagen

Svensk Elitfotboll (SEF) har nu lagt ut en text om årets U21-serien, vilka administreras av SEF. Intresset för att delta i dessa serier är lågt bland de lag som ÖSK brukar få möta i den norra serien. Saknas i år gör Östersund och Sundsvall samt Sirius, AIK och Hammarby.

Deltar av de ”nordligare” lagen gör förutom ÖSK även AFC Eskilstuna, Djurgården och IFK Norrköping. Serien kompletteras därför med lag från Degerfors, Brommapojkarna, Syrianska FC och Västerås SK.

Det här innebär dessutom att det inte kommer att spelas någon nordlig U21 Superetta i år. Lagen i U21 Allsvenskan kommer därför att mötas i en dubbelserien. Förra året var det en vårserie och en höstserie. ÖSK fick då finna sig i att bli nedflyttade till U21 Superettan under hösten. Det riskerar de inte i år eftersom det inte finns någon serie att flytta ned dem till.

I den sydliga U21 Allsvenskan ser deltagandet bättre ut. I den serien är 7 av de 8 deltagande lagen från Allsvenskan och de har även en serie för lagen från Superettan.

SEF: Årets upplaga av U21-serien är fastställd

ÖSK inleder spelet i U21 Allsvenskan redan den 18 februari med en bortamatch mot IFK Norrköping. Därefter följer under mars månad tre hemmamatcher mot Degerfors, AFC Eskilstuna och Brommapojkarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.