Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Avdic, trots allt?

Den förre AIKaren Denni Avdic seglar nu upp som en tänkbar ÖSK-värvning inför den kommande säsongen. Intresse fanns det redan i somras, men då ansågs han först för dyr och sedan ville AIK behålla honom på grund av skadebekymmer i truppen. Nu är läget annorlunda såtillvida att AIK inte längre har något att säga till om. Avdics kontrakt har gått ut och han kan själv till hundra procent bestämma över sin framtid.

ÖSK är som sagt intresserade och Magnus Sköldmark går till och med så långt att han bekräftar detta. Det brukar han ju inte göra innan allt är klart och underskrivet.
Vi har tittat på Denni Avdic och har haft samtal med honom eftersom han var här i somras. Hela fotbolls-Sverige vet att vi har kikat på honom så det är inga konstigheter. Han är en av flera som vi jobbar med, säger Sköldmark till NA.

Så bekräftande brukar aldrig Sköldmark vare och det enda förklaringen till ”klar”språket är väl att han känner sig väldigt säker på att ÖSK verkligen skall kunna knyta spelaren till sig. Det vore ju rätt pinsamt, att bekräfta ett påtagligt intresse för en spelare som sedan väljer någon annan klubb.

Avdic, som fyller 31 år i september, lär knappast vara av intresse för någon av toppklubbarna i Allsvenskan, speciellt som AIK trots allt inte verkar vilja förlänga. För hans del återstår det i så fall att välja mellan ett knippe mellanklubbar och av dem bör väl ÖSK ha minst lika stora möjligheter som någon annan att få hans namnteckning på ett kontrakt. ÖSKs anfallssituation borde väl dessutom ur Avdics synvinkel se rätt så intressant ut. Utan någon etablerad anfallare kontrakterad i dagsläget borde han känna att han har stora möjligheter att få ordentligt med speltid.

NA (Betalvägg): ÖSK bekräftar kontakt med Denni Avdic

I början av december skrev Expressens ryktesspridare Daniel Kristoffersson att AIK avsåg att ge honom ett kontraktsförslag.
Kristoffersson (Expressen): Vändningen – nu ges han ett nytt kontrakt

Fast på den punkten verkar Kristoffersson ha varit ute i ogjort väder. I mitten av månaden hade nämligen inget förslag om en förlängning lämnats. Fotbollskanalen skrev då i en artikel som mest handlade om Alexander Milosevic:
Förutom Milosevic sitter även Denni Avdic på ett utgående kontrakt. Än har Gnaget inte erbjudit Avdic någon förlängning.
– Nej det har vi inte gjort. Inte ännu.

Statistik Denni Avdic från Fotbolltransfers.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.